Đorđe Milićević

Šteta od nevremena u Šamcu procijenjena na 1,5 miliona KM

  • 29.07.2023. 12:51

Načelnik Šamca Đorđe Milićević rekao je Srni da se šteta od olujnog nevremena na objektima u vlasništvu opštine i stambenim zgradama procjenjuje na 1,5 miliona KM.

"Šteta na objektima u vlasništvu opštine procjenjena je na oko 610.000 KM, a na 17 objekata zajednica etažnih vlasnika oko 480.000 KM. Kada tome dodamo i štetu na objektima osnovne škole i Srednjoškolskog centra dolazimo do iznosa od 1,5 miliona KM", rekao je Milićević.

On ističe da u ovaj iznos nije uračutana šteta pričinjena u oblasti poljoprivrede i na individualnim stambenim objektima.

Milićević je rekao da je opštinska uprava odmah intervenisala sa konkretnim mjerama prema stanovništvu i da već počinju sa isplatama jednokratne novčane pomoći.

Šamac poslije oluje: Vjetar nosio krovove, šteta ogromna

Šamac poslije oluje: Vjetar nosio krovove, šteta ogromna

"Imamo tri mjere - interventna jednokratna novčana pomoć od po 1.000 KM za 50 najugroženijih domaćinstava, zatim 100.000 KM za sanaciju šteta u poljoprivredi što smo obezbijedili kroz rebalans budžeta, a treća mjera je interventna pomoć zajednicama etažnih vlasnika od najmanje 100.000 KM", kaže Milićević.

On je napomenuo da će pozvati privrednike i prijatelje opštine Šamac da, shodno svojim mogućnostima, pomognu i uplate donacije na račune zajednica etažnih vlasnika kako bi se štete što prije sanirale.

Jednokratna novčana pomoć za najoštećenije stanove i kuće

Jednokratna novčana pomoć za najoštećenije stanove i kuće

Milićević se zahvalio svima koji su pomogli opštini Šamac u saniranju posljedica olujnog nevremena i onima koji su najavili određene vrste pomoći - Vladi Brčko distrikta, Vladi Autonomne pokrajine Vojvodina, opštinama Teslić, Modriča, Istočna Ilidža i UNDP BiH.

On je dodao da još traju aktivnosti kada je riječ o procjeni štete. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: