Đorđe Milićević

Šteta od nevremena u Šamcu procijenjena na 1,5 miliona KM

  • 29.07.2023. 12:51

Načelnik Šamca Đorđe Milićević rekao je Srni da se šteta od olujnog nevremena na objektima u vlasništvu opštine i stambenim zgradama procjenjuje na 1,5 miliona KM.

"Šteta na objektima u vlasništvu opštine procjenjena je na oko 610.000 KM, a na 17 objekata zajednica etažnih vlasnika oko 480.000 KM. Kada tome dodamo i štetu na objektima osnovne škole i Srednjoškolskog centra dolazimo do iznosa od 1,5 miliona KM", rekao je Milićević.

On ističe da u ovaj iznos nije uračutana šteta pričinjena u oblasti poljoprivrede i na individualnim stambenim objektima.

Milićević je rekao da je opštinska uprava odmah intervenisala sa konkretnim mjerama prema stanovništvu i da već počinju sa isplatama jednokratne novčane pomoći.

Šamac poslije oluje: Vjetar nosio krovove, šteta ogromna

Šamac poslije oluje: Vjetar nosio krovove, šteta ogromna

"Imamo tri mjere - interventna jednokratna novčana pomoć od po 1.000 KM za 50 najugroženijih domaćinstava, zatim 100.000 KM za sanaciju šteta u poljoprivredi što smo obezbijedili kroz rebalans budžeta, a treća mjera je interventna pomoć zajednicama etažnih vlasnika od najmanje 100.000 KM", kaže Milićević.

On je napomenuo da će pozvati privrednike i prijatelje opštine Šamac da, shodno svojim mogućnostima, pomognu i uplate donacije na račune zajednica etažnih vlasnika kako bi se štete što prije sanirale.

Jednokratna novčana pomoć za najoštećenije stanove i kuće

Jednokratna novčana pomoć za najoštećenije stanove i kuće

Milićević se zahvalio svima koji su pomogli opštini Šamac u saniranju posljedica olujnog nevremena i onima koji su najavili određene vrste pomoći - Vladi Brčko distrikta, Vladi Autonomne pokrajine Vojvodina, opštinama Teslić, Modriča, Istočna Ilidža i UNDP BiH.

On je dodao da još traju aktivnosti kada je riječ o procjeni štete. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм