Bijeljina

Bruka na humanitarnoj utakmici, povrijeđen navijač i policajac

  • Izvor: ATV
  • 02.02.2024. 11:47

Na humanitarnoj rukometnoj utakmici između ”RK Radnik” i ”RK Crvena zvezda” povrijeđen je navijač M.M. iz Bijeljine, dok je lakše povrede zadobio i jedan policajac.

U PU Bijeljina navode da su juče oko 18 časova obaviješteni da je došlo do tuče više osoba u Sportskoj sali u Račanskoj ulici, gdje se igrao humanitarni meč.

”Tom prilikom povrijeđen je M.M. iz Bijeljine. O događaju je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini, koje se izjasnilo da nema elemenata krivičnog djela, s obzirom na to da je oštećeni izjavio da ne želi krivičnu odgovornost za izvršioca”, saopšteno je iz PU Bijeljina.

Dodaju da je izvršilac pronađen i identifikovan, a radi se o M.Đ. iz Bijeljine koji je sankcionisan po Zakonu o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama.

Tuča na humanitarnoj utakmici u Bijeljini, pretučen navijač

Tuča na humanitarnoj utakmici u Bijeljini, pretučen navijač

”U cilju uspostavljanja narušenog javnog reda i mira, angažovani su policijski službenici  Jedinice žandarmerije Bijeljina, na koje je nasrnula grupa navijača, te je tom prilikom lakše povređen policijski službenik PS Bijeljina 2. To djelo je kvalifikovano kao napad na službeno lice u vršenju sklužbene dužnosti”, navode u PU Bijeljina.

Dodaju da policija preduzima sve dalje potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja odgovornosti organizatora javnog skupa, kao i određenih propusta od strane istih.                          

Podsjetimo, rukometna utakmica je organizovana u sklopu sedme Božićne akcije Delija u Republici Srpskoj. Ulaznica je koštala šest maraka, a predviđeno je da sav prikupljeni novac ide u humanitarne svrhe.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: