Tragedija

Srbin kralj plemena u Africi! Nevjerovatna priča djeda ubijenog Savića

  • Izvor: Telegraf
  • 25.02.2024. 15:28

Stefan Savić, reprezentativac Srbije i osvajač bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu u MMA, tragično je preminuo u nedjelju 25. februara u jutarnjim satima.

On je nakon tog velikog uspjeha gostovao u podkastu "MMA INSTITUT", gdje je pričao o tome kako je doživio cijelo takmičenje, koje se održalo u Tirani. Takođe, govorio je i o karijeri i prednostima koje sport nosi sa sobom.

Stefan Savić ubijen u Beogradu!

Stefan Savić ubijen u Beogradu!

Tokom razgovora, njegov trener Borislav Ćosić je otkrio zanimljivu prošlost Stefanovog djeda, podsjeća Telegraf.rs

"Njegov djed je kralj afričkog plemena! Ovo je istina, on je bio kralj tog plemena. Sad nije normalno da bijelac bude kralj tog plemena ali on je nešto finansijski pomogao plemenu", rekao je trener.

Detalji ubistva Savića: Ubica ga jurio, zabio mu nož u srce

Detalji ubistva Savića: Ubica ga jurio, zabio mu nož u srce

Stefan je dodao:

"Srbin iz Kuršumlije kralj plemena Igbo u Nigeriji! On je bio geometar tamo i neke vakcine je kupio. Pomogao je te ljude da se izliječe i proglasili su ga za kralja."

Navodno je dodirom lepeze od lavlje kandže i antilopine kože inaugurisan.

"Pleme Igbo broji šesnaest miliona ljudi, njegovi pripadnici su vrlo gostoljubivi, rasuti su po cijeloj Nigeriji, kao veliki trgovci, stručnjaci raznih profila. Kada uđete u njihovu kuću, dobijate palmino vino u znak dobrodošlice, kao kod nas slatko, ili nekada hljeb i so. To piće je egzotično i veoma ukusno, a drugi njihov nacionalni specijalitet je burgutu, rakija od šećerne trske. Za počasnog kralja plemena Igbo krunisan sam u znak velikog prijateljstva, gostoprimstva i izuzetno uspješne petnaestogodišnje saradnje, na šta sam im ja veoma zahvalan i ponosan", rekao je Savić jednom prilikom.


On je rođen u Kuršumliji 1947. godine, završio je geodeziju, a nakon što je radio na brojnim velikim projektima u Jugoslaviji "Еnergoprojekt" ga je osim u Nigeriju slao u Kuala Lumpur, Singapur, Keniju, Peru i brojne druge zemlje.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: