Трагедија

Србин краљ племена у Африци! Невјероватна прича дједа убијеног Савића

  • Извор: Телеграф
  • 25.02.2024. 15:28

Стефан Савић, репрезентативац Србије и освајач бронзане медаље на Свјетском првенству у ММА, трагично је преминуо у недјељу 25. фебруара у јутарњим сатима.

Он је након тог великог успјеха гостовао у подкасту "ММА ИНСТИТУТ", гдје је причао о томе како је доживио цијело такмичење, које се одржало у Тирани. Такође, говорио је и о каријери и предностима које спорт носи са собом.

Стефан Савић убијен у Београду!

Стефан Савић убијен у Београду!

Током разговора, његов тренер Борислав Ћосић је открио занимљиву прошлост Стефановог дједа, подсјећа Телеграф.рс

"Његов дјед је краљ афричког племена! Ово је истина, он је био краљ тог племена. Сад није нормално да бијелац буде краљ тог племена али он је нешто финансијски помогао племену", рекао је тренер.

Детаљи убиства Савића: Убица га јурио, забио му нож у срце

Детаљи убиства Савића: Убица га јурио, забио му нож у срце

Стефан је додао:

"Србин из Куршумлије краљ племена Игбо у Нигерији! Он је био геометар тамо и неке вакцине је купио. Помогао је те људе да се излијече и прогласили су га за краља."

Наводно је додиром лепезе од лавље канџе и антилопине коже инаугурисан.

"Племе Игбо броји шеснаест милиона људи, његови припадници су врло гостољубиви, расути су по цијелој Нигерији, као велики трговци, стручњаци разних профила. Када уђете у њихову кућу, добијате палмино вино у знак добродошлице, као код нас слатко, или некада хљеб и со. То пиће је егзотично и веома укусно, а други њихов национални специјалитет је бургуту, ракија од шећерне трске. За почасног краља племена Игбо крунисан сам у знак великог пријатељства, гостопримства и изузетно успјешне петнаестогодишње сарадње, на шта сам им ја веома захвалан и поносан", рекао је Савић једном приликом.


Он је рођен у Куршумлији 1947. године, завршио је геодезију, а након што је радио на бројним великим пројектима у Југославији "Енергопројект" га је осим у Нигерију слао у Куала Лумпур, Сингапур, Кенију, Перу и бројне друге земље.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.