Свирепо убиство

Двије недјеље од убиства Стефана Савића: Шта се све зна о језивом злочину

  • Извор: Телеграф
  • 10.03.2024. 11:30

Двије недјеље је прошло од стравичног убиства Стефана Савића (23) репрезентативца Србије и освајача бронзане медаље на свјетском првенству у MMA, а осумњичени за његово убиство, Василије Гачевић (23) и Марко Даничић (23) који су га изболи на Дорћолу још увијек нису ухапшени.

Истрага је показала да се Стефан вербално сукобио са двојицом младића испред једног клуба. Након кратке расправе покушао је да им побегне Дунавском улицом. 

Они су га сустигли код броја 27, оборили на тротоар и почели да ударају рукама и ногама. У једном тренутку један од нападача вади нож и убада Савића.

Поред мјеста обрачуна у аутомобилу "фијат 500" пролазе двојица мушкараца. У намјери да заштите младића Стефан М. излази из кола и покушава да одбрани MMA борца.

Нови детаљи језивог убиства Стефана Савића: Избоден чак 15 пута

Нови детаљи језивог убиства Стефана Савића: Избоден чак 15 пута

Да несрећа буде још већа и сам бива избоден, па га друг ставља у кола и вози ка болници. У близини Теразија наилазе на полицајца кога обавјештавају о тучи на Дорћолу.

До доласка екипе Хитне помоћи Савић је давао знаке живота, па је превезен у болницу. Упркос борби љекара умро је сат времена касније у Ургентном центру.

Са тешким тјелесним повредама примљен је и Стефан М. Његово здравствено стање се касније стабилизовало.

Мотив убиства није познат, а породица убијеног мисли да иза свега стоји обрачун који се догодио двије године раније.

- Василије Гачевић (23) и Марко Даничић (23), осумњичени за убиство и даље се крију у штек становима, није познато гдје су, као ни ко их крије. Њих двојицу неко крије највјероватније у Београду, неко је морао да им да стан или станове у којима су. Неко им сређује храну и остале потрепштине - рекли су из истраге.

Оружје није пронађено.

Посљедње ријечи Стефана Савића 

"Што се мене тиче, ја нећу да се бијем, предајем се..." Ово је посљедње што је MMA борац Стефан Савић (23) рекао Василију Гачевићу (23) и Марку Даничићу (23) у ноћи између 24. и 25. фебруара испред улаза клуба на Дорћолу, гдје су му ова двојица направила сачекушу.

Гачевић и Даничић, упркос помирљивим ријечима несрећног Стефана, били су жељни крви, па су потегли ножеве и насрнули на MMA борца, који је рањен почео да бјежи низ Добрачину улицу, али су га крвници сустигли на раскрсници са Дунавском улицом, и тамо га искасапили и докрајчили, након чега су побјегли и од тада им се губи сваки траг.

- Он је и тако повријеђен кренуо да трчи, али је изгубио снагу и наслонио на један ауто кад су га убице сустигле. Бранио се као лав, био је сав крвав, а онда је пао. Један од њих га је подигао, држао га је за руке док га је други убадао ножем по тијелу. Кобан је био убод са лијеве стране, код срца - каже извор, и додаје:

- Убице су затим побјегле у један стан код Ђерма у власништву Гачевићеве мајке. Тамо су се пресвукли и оставили у стану крваву одећу, а затим су побјегли. Гачевићева мајка је касније ушла у стан, видјела крваву гардеробу и то је одмах пријавила полицији, вјероватно страхујући да је не оптуже за саучесништво у убиству - додаје.

Овако изгледају убице Стефана Савића

Овако изгледају убице Стефана Савића

Саговорник прича и да су родитељи Марка Даничића, који живе у Гроцкој, у очајном стању због убиства које је починио њихов син.

- Мајка је претила да ће се убити, а Марков отац је на лијековима од шока. Марков брат је спортиста, и он је ужаснут злочином свог брата. Полиција провјерава информације да је више особа помогло Гачевићу и Даничићу у злочину. Један од њих је, наводно, типер, који је кобне ноћи видио Стефана у клубу на Дорћолу, па је то дојавио Гачевићу и Даничићу, који су са Савићем одраније у сукобу. Такође, сумња се да су убице имали и помагаче током бјекства - прича извор.

С друге стране, породица зверски убијеног Стефана не може да се помири са чињеницом да су остали без сина јединца.

- Отац Ненад, мајка Јасмина и сестра Милица иду сваки дан на Стефанов гроб у Болечу. Вјерују да ће полиција ускоро ухватити убице и саучеснике - додаје извор.

Иначе, мотив овог свирепог убиства датира од прије двије године, када је MMA борац, бранећи свог друга, наводно, сломио вилицу Даничићу, који је од тада жељан освете. Убиство MMA борца снимиле су надзорне камере, а на снимцима се јасно види како се осумњичени иживаљавају над Стефаном док лежи на асфалту.

Од младог Стефана се опростило преко хиљаду људи

Стефан је сахрањен 27. фебруара у Болечу, а посљедњем испраћају је присуствовала око хиљаду људи, махом боксера из свих крајева Србије.

Борислав Ћосић, Стефанов тренер, одржао је потресан говор:

Узео си бронзу на свјетском првенству у новембру прошле године... Дијете си свог оца Неше и своје мајке Јасмине, моје си дијете и Божије си дијете! Знам да посао није завршен и да ћемо се поново срести! Бићемо ту и наставићемо гдје смо стали! Ја не могу да искажем тугу, кичма ми је поломљена и не знам како ћемо даље. Слава теби, слава прецима, слава роду нашем! Вјерујемо у тебе и вјерујемо у пријатеље. Пријатељи ће нам дати енергију, идеш где треба. Жив нам био Стефане, идемо даље...

Полиција апелује на грађане да уколико имају информације о кретању и боравишту осумњичених, јаве Полицијској управи за град Београд, на бројеве телефона: 011/279 74 77, 066/889 42 07, 066/878 23 05, као и на 192 или најближој полицијској станици, пише Телеграф.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.