Gradačac

Objavljeni novi detalji iz istrage ubistva Nizame Hećimović

  • Izvor: Agencije
  • 02.11.2023. 15:11

Istraga o zločinu u Gradačcu, kada je Nermin Sulejmanović u avgustu ubio svoju bivšu suprugu i još dva muškarca, a tri osobe ranio, utvrdila je da ubica nije imao saradnike u policiji, ali protiv nekih od njih vode se postupci zbog teže povrede dužnosti, kazali su u četvrtak istražioci.

Gotovo tri mjeseca trajalo je utvrđivanje okolnosti pod kojima su ubijeni Nizama Hećimović, bivša Sulejmanovićeva partnerka, i turski državljani Čengiz i Denis Onder, a prvenstveni je cilj bio utvrditi je li ubica iz policijskih izvora dobio informacije o tome gdje se skriva njegova bivša supruga, koja se prije toga žalila na njegovo nasilno ponašanje i fizičko zlostavljanje.

Sulejmanović je 11. avgusta oteo bivšu suprugu i maloljetno dijete iz kuće njene tetke, gdje je potražila utočište nakon bijega od nasilnog bivšeg partnera.

Odveo ih je u jednu vikendicu i tamo brutalno ubio bivšu partnerku pred djetetom uz videoprenos na jednoj društvenoj mreži.

Potom je nastavio ubilački pohod ulicama Gradačca usmrtivši dvojicu Turaka te ranivši još tri osobe, od kojih je jedna bila policajac.


Novaković Bursać: Šmitov izvještaj - nevalidan dokument

Novaković Bursać: Šmitov izvještaj - nevalidan dokument

Kada su ga locirali i opkolili policijski specijalci, počinio je samoubistvo.

Tužilac Dalibor Bingas koji je vodio istragu kazao je u četvrtak da je utvrđeno da je Sulejmanović danima prije ubistva otkrio gdje se nalazi njegova bivša supruga, a u tome nije imao pomoć bilo koga iz policije, kako su nagađali mediji sugerišući da je lokaciju ubici mogla otkriti policajka Dženana Selimović, koja je s ubicom navodno takođe bila u vezi.

Žrtva tražila zabranu prilaska

"Ništa ne ukazuje da je neko sarađivao, pogotovo od policijskih službenika, s počiniocem Nerminom Sulejmanovićem", kazao je Bingas.

Direktor uprave policije Tuzlanskog kantona Dževad Korman potvrdio je da je Selimović ipak pod suspenzijom, ali ta mjera nije povezana sa ovim zločinom.

Ona i još nekoliko policajaca iz Gradačca, kazao je Korman, suspendovani su i pod unutrašnjom istragom zbog teže povrede službene dužnosti, ali nije želio da pojasni o čemu je tačno riječ.


Lovci spasili mladučne medvjeda, pa se našli pod istragom

Lovci spasili mladučne medvjeda, pa se našli pod istragom

Nizama Hećimović je prije ubistva tražila da se njenom bivšem suprugu izrekne mjera zabrane prilaska, ali je sud to odbio. Glavni kantonalni tužilac Tomislav Ljubić kazao je kako je taj propust isključivo stvar koja se tiče sudske vlasti, a tužioci ni policija na nju nemaju nikakav uticaj.

Tijelo ubice Sulejmanovića do danas nije pokopano i pohranjeno je u mrtvačnici u Tuzli jer ga niko od porodice nije želio preuzeti.

Pratite nas i putem Vibera

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program