Градачац

Објављени нови детаљи из истраге убиства Низаме Хећимовић

  • Извор: Агенције
  • 02.11.2023. 15:11

Истрага о злочину у Градачцу, када је Нермин Сулејмановић у августу убио своју бившу супругу и још два мушкарца, а три особе ранио, утврдила је да убица није имао сараднике у полицији, али против неких од њих воде се поступци због теже повреде дужности, казали су у четвртак истражиоци.

Готово три мјесеца трајало је утврђивање околности под којима су убијени Низама Хећимовић, бивша Сулејмановићева партнерка, и турски држављани Ченгиз и Денис Ондер, а првенствени је циљ био утврдити је ли убица из полицијских извора добио информације о томе гдје се скрива његова бивша супруга, која се прије тога жалила на његово насилно понашање и физичко злостављање.

Сулејмановић је 11. августа отео бившу супругу и малољетно дијете из куће њене тетке, гдје је потражила уточиште након бијега од насилног бившег партнера.

Одвео их је у једну викендицу и тамо брутално убио бившу партнерку пред дјететом уз видеопренос на једној друштвеној мрежи.

Потом је наставио убилачки поход улицама Градачца усмртивши двојицу Турака те ранивши још три особе, од којих је једна била полицајац.


Новаковић Бурсаћ: Шмитов извјештај - невалидан документ

Новаковић Бурсаћ: Шмитов извјештај - невалидан документ

Када су га лоцирали и опколили полицијски специјалци, починио је самоубиство.

Тужилац Далибор Бингас који је водио истрагу казао је у четвртак да је утврђено да је Сулејмановић данима прије убиства открио гдје се налази његова бивша супруга, а у томе није имао помоћ било кога из полиције, како су нагађали медији сугеришући да је локацију убици могла открити полицајка Џенана Селимовић, која је с убицом наводно такође била у вези.

Жртва тражила забрану приласка

"Ништа не указује да је неко сарађивао, поготово од полицијских службеника, с починиоцем Нермином Сулејмановићем", казао је Бингас.

Директор управе полиције Тузланског кантона Џевад Корман потврдио је да је Селимовић ипак под суспензијом, али та мјера није повезана са овим злочином.

Она и још неколико полицајаца из Градачца, казао је Корман, суспендовани су и под унутрашњом истрагом због теже повреде службене дужности, али није желио да појасни о чему је тачно ријеч.


Ловци спасили младучне медвједа, па се нашли под истрагом

Ловци спасили младучне медвједа, па се нашли под истрагом

Низама Хећимовић је прије убиства тражила да се њеном бившем супругу изрекне мјера забране приласка, али је суд то одбио. Главни кантонални тужилац Томислав Љубић казао је како је тај пропуст искључиво ствар која се тиче судске власти, а тужиоци ни полиција на њу немају никакав утицај.

Тијело убице Сулејмановића до данас није покопано и похрањено је у мртвачници у Тузли јер га нико од породице није желио преузети.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.