Slunj

Pucnjava na granici BiH i Hrvatske

  • Izvor: Agencije
  • 21.09.2023. 15:34

Pucnjevi u šumi iz nepoznatog smjera uznemirili su juče policajce u Karlovačkoj županiji te su u akciju poslani pripadnici specijalne policije.

Kako mediji u Hrvatskoj nezvanično saznaju, pripadnici specijalne policije Osijek prijavili su da su odvratili grupu migranata te da je prema njima u tom trenutku pucano iz vatrenog oružja.

Incident je bio u srijedu poslijepodne, a sve se odvijalo u šumskom predjelu u okolini Slunja, koje je poznato kao dio balkanske krijumčarske rute migranata.

Pretražili su cijelo područje te nisu pronašli ni ljude ni čaure ni oružje. Na sreću, niko nije povrijeđen. 


Medvjed u par dana drugi put napravio haos pred istom kućom kod Kneževa

Medvjed u par dana drugi put napravio haos pred istom kućom kod Kneževa

Prema informacijama "24sata", jedna od mogućnosti je i kako je neko pucao sa druge strane granice, unutar BiH.

Kontaktirali su odmah kolege iz MUP-a Unsko-sanskog kantona, ali oni nisu imali dojava ili postupanja.

Karlovačka policija, kako navodi "Jutarnji", potvrdila je da su "juče oko 15.40 sati policijski službenici koji rade na zaštiti državne granice i suzbijanju nezakonitih migracija na području opštine Rakovica u mjestu Koranski Lug, čuli nekoliko pucnjeva sa teritorija Bosne i Hercegovine, a nakon što su grupu migranata spriječili u namjeri pokušaja nezakonitog prelaska državne granice i ulaska na teritoriju Republike Hrvatske".

"Na lokaciji gdje su bili raspoređeni policijski službenici provedene su mjere i radnje prvog zahvata, uključujući i dokaznu radnju uviđaja kojima za sada nije bilo moguće nedvosmisleno utvrditi dinamiku i okolnosti događaja. Napominjemo da niko od policijskih službenika nije povrijeđen. Takođe, o ovim saznanjima obaviještena je i policija BiH te prema prvim informacijama nemaju saznanja o takvom događaju", kažu u policiji o ovom događaju.

"Ljudi kradu drva pa se obračunavaju. Ima ondje i dosta krivolovaca, a znaju se i međusobno svađati krijumčari ljudi. Migranti plaćaju raznima da ih prevedu preko granice pa su i oni nezadovoljni kad ih neko prevari", navode izvori za "24sata" za situaciju u pograničnom području BiH.


Еgić: Sramna odluka Suda BiH, kako dvogodišnja djevojčica može biti legitiman vojni cilj

Еgić: Sramna odluka Suda BiH, kako dvogodišnja djevojčica može biti legitiman vojni cilj

Nažalost, sve to se odražava i na ljude u okolici Slunja i Rakovice, koji su sve nervozniji zbog prolaska grupa migranata.

Osim što za sobom ostavljaju nered, smeće i odjeću, u strahu su jer ne znaju je li iko od njih naoružan. Da to nije rijetkost govore i medijski izvještaji iz susjedne Srbije i Vojvodine gdje su česti oružani obračuni bandi krijumčara iz  Avganistana. 

"Šuma je postalo ratno područje migranata i krijumčara ljudi. Nedavno sam imao susret sa naoružanim Avganistancima. Išao sam šumom, neasfaltiranim putem. Odjednom sam čuo glas, kako pričaju preko radija, a onda sam ugledao troje kako stoje pored ograde u grmlju, sa dvije automatske puške. Imali su su opasače, spremnike za metke, ručne bombe. Vidio sam da je do njih došao privatni auto, opel astra. Pobjegao sam, izvadio telefon i pozvao policiju. Kako sam stigao do asfalta, oni su ulazili tim autom u šumu, a potom ih iz šume izlazi još sa puškama. Nisam znao šta da radim, oni su mi vidjeli i lice i sve. Policija je došla posije 15 minuta. Ovo nije vojska, ovo su komandosi", rekao je mještanin Ištvan Sarapka za "Nova".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.