SIPA

Ranko Debevec i Osman Mehmedagić Osmica predati Tužilaštvu BiH

  • 19.12.2023. 16:09

Predsjednik Suda BiH Ranko Debevec i bivši direktor Obavještajno-bezbjednosne agencije Osman Mehmedagić predati su danas u nadležnost Tužilaštva BiH nakon višečasovnog ispitivanja u prostorijama Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/, potvrđeno je u Sipi.

Debeveca i Mehmedagića juče poslije podne uhapsili su pripadnici Sipe prema nalogu Tužilaštva BiH zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotrebe službenog položaja na način da su nezakonito prisluškivali sudije Suda BiH i zaposlene radnike Tužilaštva BiH prilikom sprovođenja određenih istražnih radnji u predmetima Suda i Tužilaštva.

Kajganić: Hapšenje Debeveca i Mehmedagića nije povezanao sa predmetom protiv Dodika

Kajganić: Hapšenje Debeveca i Mehmedagića nije povezanao sa predmetom protiv Dodika

Glavni tužilac Tužilaštva BiH Milanko Kajganić rekao je ranije danas da je uhapšena i advokat Vasvija Vidović zbog sumnje na krivično djelo sprečavanje dokazivanja.

"Uhapšena lica biće predata postupajućem tužiocu, koji će nakon ispitivanja odlučiti o daljim koracima na osnovu sadašnjeg spisa i na osnovu dokaza. Tužilac će podnijeti prijedlog za određivanje pritvora do mjesec dana za sve osumnjičene", naveo je Kajganić.

Pratite nas i putem Vibera