СИПА

Ранко Дебевец и Осман Мехмедагић Осмица предати Тужилаштву БиХ

  • 19.12.2023. 16:09

Предсједник Суда БиХ Ранко Дебевец и бивши директор Обавјештајно-безбједносне агенције Осман Мехмедагић предати су данас у надлежност Тужилаштва БиХ након вишечасовног испитивања у просторијама Агенције за истраге и заштиту /Сипа/, потврђено је у Сипи.

Дебевеца и Мехмедагића јуче послије подне ухапсили су припадници Сипе према налогу Тужилаштва БиХ због сумње да су починили кривично дјело злоупотребе службеног положаја на начин да су незаконито прислушкивали судије Суда БиХ и запослене раднике Тужилаштва БиХ приликом спровођења одређених истражних радњи у предметима Суда и Тужилаштва.

Кајганић: Хапшење Дебевеца и Мехмедагића није повезанао са предметом против Додика

Кајганић: Хапшење Дебевеца и Мехмедагића није повезанао са предметом против Додика

Главни тужилац Тужилаштва БиХ Миланко Кајганић рекао је раније данас да је ухапшена и адвокат Васвија Видовић због сумње на кривично дјело спречавање доказивања.

"Ухапшена лица биће предата поступајућем тужиоцу, који ће након испитивања одлучити о даљим корацима на основу садашњег списа и на основу доказа. Тужилац ће поднијети приједлог за одређивање притвора до мјесец дана за све осумњичене", навео је Кајганић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић и у новој сезони емисије 'На ивици терена' упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

    ''Емисија: Аграр (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.