Automehaničar

Srbin osumnjičen za kopanje tunela ispod suda u Podgorici uhapšen u Štokholmu

  • Izvor: Kurir
  • 14.10.2023. 13:54

Vladimir Еrić (32), državljanin Srbije koji je osumnjičen za kopanje tunela u Višem sudu u Podgorici danas je uhapšen na aerodromu u Štokholmu u Švedskoj.

Kako se navodi, on je pristupio na aerodrom sa namjerom da otputuje za Beograd, i tu je uhapšen po međunarodnoj poternici.

Еrić je navodno automehaničar iz Loznice koji u svom vlasništvu ima i auto-servis.

U kopanju tunela učestvovali su, kako je saopštila crnogorska policija, Lozničani Veljko Marković (32), Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Еrić (32).

Oni se nalaze u bjekstvu, a osumnjičeni su da su po nalogu organizatora kriminalne grupe, koji još nije identifikovan, obili depo Višeg suda u Podgorici.

Prema podacima iz istrage, Dejan Jovanović je 11. septembra taksijem prešao granicu sa Srbijom, a Veljko Marković i njegov stric Milan Marković istog dana ušli su u autobus koji saobraća do Sarajeva, karte su kupili do Foče, što im je bila krajnja destinacija, dok za osumnjičenog Vladimira Еrića samo postoji podatak da je ušao u Crnu Goru.

Policija je u četvrtak uhapsila i Podgoričanku Katarinu Baćović koja se sumnjiči da je kopačima tunela iznajmila poslovni prostor iz kojeg je započeto kopanje tunela.

U dosadašnjoj istrazi kojom rukovodi podgoričko Osnovno državno tužilaštvo pregledano je na stotine sati snimaka s nadzornih kamera, pronađen je alat koji su kopači koristili kao i kombi koji su kopači koristili, a nalogodavac je i dalje zvanično nepoznat.

Pratite nas i putem Vibera