Depo Višeg suda u Podgorici

Šta krije Tamarin telefon?

  • Izvor: Agencije
  • 13.03.2024. 09:39

Iz depoa Višeg suda u Podgorici do kojeg su Srbi kopali tunel među ukradenim predmetima nalazi se i telefon Tamare Zvicer, supruge vođe kavačkog klana Radoja Zvicera kao i posedovni list na njeno ime.

Prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti", ukraden je i jedan od pištolja koji su oduzeti od pripadnika kriminalne grupe koja je odgovorna za pokušaj ubistva novinarke Olivere Lakić.

Еkipa kradljivca je odnijela i pištolj - dokaz iz predmeta protiv optuženih za planiranje ubistva vođa kriminalne grupe i Beograđana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, pišu "Vijesti".

Popisom je, kako piše crnogorski portal, utvrđeno da nedostaje ukupno 19 pištolja i pušaka, izvjesna količina droge i još desetak mobilnih telefona.

Oglasili se i nadležni

Rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva Duško Milanović potvrdio je "Vijestima" da im je dostavljen konačan izvještaj o popisu predmeta koji nedostaju.

Sutkinja Vesna Kovačević je u emisiji "Načisto" saopštila da je nakon pola godine okončan popis sudske arhive, objašnjavajući da je trajao dugo zbog obimnosti posla i činjenice da je moglo da se radi samo u drugoj smjeni.

Krađa otkrivena u septembru

Podsjetimo, depo Višeg suda u Podgorici je obijen u septembru prošle godine. Provala je primjećena 11. septembra kada su nadležni najprije utvrdili da je neko "samo" ispreturao dokaze.

Mladića (17) vršnjaci pretukli motkom: Zadobio nagnječenje mozga

Mladića (17) vršnjaci pretukli motkom: Zadobio nagnječenje mozga

Međutim, dok je trajao uviđaj u obijenom depou otkriveno je da su lopovi u depo ušli podzemnim prolazom iz Njegoševe ulice broj 12.

Prvi krupan trag u tom slučaju je bio kombi koji su koristili osumnjičeni, a koji su policajci pronašli 13. septembra.

Dan kasnije, policija je pronašla i stan u podgoričkom naselju Zabjelo gdje im je navodno bila baza.

Nisu došli na suđenje

Kako pišu "Vijesti", u Osnovnom sudu u Podgorici je juče trebalo da počne suđenje Marjanu Vuljaju, jednom od osumnjičenih u slučaju kopanja tunela, jer je u toku istrage utvrđeno da je Katarini Baćović omogućio da koristi opojnu drogu.

Međutim, u sudnici se nisu pojavili ni Vuljaj ni Baćović.

- Sud će izdati naredbu Upravi policije za prinudno dovođenje okrivljenog Marjana Vuljaja koji je uredno pozvan ali se nije odazvao na poziv suda - rekla je sutkinja Dragana Labarda.

Četvorica Srba kopala tunel

Tužilaštvo za kopanje tunela i obijanje depoa Višeg suda u Podgorici sumnjiči četvoricu državljana Srbije.

Da su učestvovali u tom kriminalnom poduhvatu, Osnovno državno tužilaštvo tereti i Predraga Mirotića, Ivicu Peperovića i Nikolu Milačića.

Pratite nas i putem Vibera

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli (R)

    '''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom' otkriće vam čari turizma i gastronomije širom Republike Srpske i odvešće vas na poznata, manje poznata, pa čak i sasvim nepoznata mjesta.