Načelnik PU Banjaluka

Vukelić za ATV o navodnom spisku i snimku koji se pojavio u banjalučkoj školi

  • Izvor: ATV
  • 03.11.2023. 07:17
  • 17:51

Načelnik Policijske uprave Banjaluka Đurica Vukelić rekao je u našem ATV jutru da trenutno ne može da kaže mnogo informacija o navodnim prijetnjama jednog učenika da će napraviti spisak po ugledu na masakr u Beogradu gdje je K.K. ubio devet đaka i radnika obezbjeđenja, ali je poručio da nema potrebe za panikom.

"Djeca su osjetljiva kategorija. Preduzimamo sve mjere i radnje u saradnji sa institucijama - sa školom, Centrom za socijalni rad“, rekao je on.

Vukelić je pozvao građane, a naročito roditelje da se ne diže panika.

"Policija je upoznata sa kompletnim slučajem i sa snimkom koji kruži mrežama i preduzimamo sve mjere i radnje. Odjesk za visokotehnološki kriminalitet je uključen i pokušaće se utvrditi vrijeme nastanka ali i akter i motivi“, rekao je Vukelić.

Vukelić je apelovao da se ne diže panika te da djeca idu u školu.

"Mi smo uveli policjaca koji će tu biti cijeli dan, ne zato što imamo informaciju da će doći do napada nego da se svi osjećaju sigurnije“, rekao je Vukelić za ATV.

Jeziv snimak iz igrice prestravio roditelje banjalučke škole!

Jeziv snimak iz igrice prestravio roditelje banjalučke škole!

Načelnik Policijske uprave Banjaluka Đurica Vukelić rekao je u našem ATV jutru da je od početka ove godine, odnosno za prvih devet mjeseci, banjalučka policija sprovela 13 operativnih akcija.

Vukelić kaže da se devet akcija odnosilo na organizovani kriminalitet i četiri na imovinaski kriminalitet.

"U tim akcijama je otkriven veliki broj krivičnih djela, oduzete velike količine droga i veliki broj lica sproveden u nadležno Tužilaštvo. Nastavljamo sa akcijama i u narednom periodu“, rekao je Vukelić.

Vukelić je zahvalio ministru i rukovodstvu Ministarstva unutrašnjih poslova što su prepoznali rad Policijske uprave Banjaluka te je ministar Siniša Karan to i pohvalio.

Kada je riječ o stanju bezbejednosti u Banjaluci Vukelić kaže da je to relativan pojam i da ga svako može tumačiti na svom primjeru ali, kako kaže, objektivno je stanje bezbjednosti zadovoljavajuće.

"U prilog tome govori nekoliko činjenica - u prvih devet mjeseci nismo imali krivično djelo koje je izazvalo veću pažnju javnosti, statistički pokazatnjelji su da su krivična djela po nepoznatom izvršioci, povećanje se odnosi na krivična djela čiji izvršilac je poznat a to je rezultat većeg rada policije na terenu. Tu su i krvična djela a koja policija ne može uticati svojim radom - krađa energije i nasilje u porodice“, rekao je Vukelić.

Vukelić je građanima Banjaluke uputio apel a se obrate policiji ukoliko imaju bilo kakav problem.

"Dostupni smo 24 časa svim građanima i nemaju čega da se plaše. Ja garantujem da će se sprovesti sve mjere i radnje u skladu sa zakonom“, rekao je on.

Vukelić kaže da građanu dosta sarađuju sa policijom te da prijavljuju slučajeve.

SPC slavi Ilariona Velikog

SPC slavi Ilariona Velikog

Vukelić je u našem ATV rekao da su narokotici planetarni problem. 

Kako je rekao, više droge ima u nekim drugim gradovima u regionu i evropi ali "nama je naš problem najveći“ i poručio da svakako "droge ima više ego što bismo mi željeli“.

"Preduzimamo operativne akcije po tom pitanju i to će da se nastavi u narednom periodu. Pored toga mi svakodnevno pronalazimo manje količine kod konzumenata“, rekao je on.

Vukelić je naglasio da je važno da postoji kontinuitet u radu.

"Svaki gram koji ne završi u konzumaciji je dobar rezultat rada policije“, kaže Vukelić.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: