Tužilaštvo BiH

Zatraženo produženje pritvora Jovanu Jošilu

Tužilaštvo BiH za mjesec dana zatražilo je produženje pritvora Jovanu Jošilu (40) iz Banjaluke, osumnjičenom za organizovani kriminal u predmetima ”Transporter” i ”Storidž”, potvrđeno je za ATV.

Ročište za produženje pritvora jutros je održano u Sudu BiH, a odluka će biti poznata do 28. februara kada Jošilu ističe ranije izrečena mjera pritvora.

Iz Tužilaštva BiH ranije je saopšteno da je Jošilo pod istragom u ”Skaj” predmetima ”Transporter” i ”Storidž”. Osumnjičen je za organizovani kriminal povezan sa međunarodnim prometom velikih količina droge.

Jovan Jošilo pod velikim mjerama obezbjeđenja izručen u BiH

Jovan Jošilo pod velikim mjerama obezbjeđenja izručen u BiH

Jošilo je u aprilu 2022. godine uz pomoć jataka izbjegao hapšenje u Banjaluci. Sutradan je priveden u Nemili u Zeničko-dobojskom kantona, ali je policajcima na uvid dao lažni dokument Republike Slovenije i ubrzo je pušten na slobodu. U međuvremenu je pobjegao iz BiH, ali je u julu uhapšen na području Istre u Hrvatskoj, takođe s lažnim dokumentima.

Nakon toga su pokrenute aktivnosti za njegovu ekstradiciju i 29. novembra prošle godine je izručen u BiH. Od tada se nalazi u pritvoru.

Jošilo i državljanin Hrvatske ilegalnim novcem kupili nekretnine u Banjaluci

Jošilo i državljanin Hrvatske ilegalnim novcem kupili nekretnine u Banjaluci



Pratite nas i putem Vibera