Bivši drugi pik na draftu

NBA zvijezda prolazi kroz pakao: Bol više neće moći da igra košarku?

  • Izvor: Agencije
  • 31.05.2023. 08:25

Bivši drugi pik na draftu i velika nada američke košarke, Lonzo Bol (25) vjerovatno više nikada neće moći profesionalno da igra košarku.

Košarkaš Čikaga koji je svojevremeno važio za jednog od najtalentovanijih košarkaša na svijetu u sezoni 2021/22 doživio je povredu meniskusa zbog čega je podvrgnut operaciji.

NBA objavio fenomenalan tekst o Jokiću: Zašto je on superstar kakvog nema u ligi?

NBA objavio fenomenalan tekst o Jokiću: Zašto je on superstar kakvog nema u ligi?

Uslijedio je oporavak, ali bol nije nestao, pa su uslijedile nove hiruške intervencije. Bulsi su sredinom marta ove godine najavili da će mladi as ići na transplantaciju hrskavice, što je procedura koja se primjenjuje kada se iscrpe sve ostale opcije.

"To se radi izuzetno rijetko i najvjerovatnije to čine samo zbog kvaliteta njegovog života van košarkaškog terena", pišu američki mediji.

Najpoznatija glumica filmova za odrasle komentarisala Jokićeve Nagetse

Najpoznatija glumica filmova za odrasle komentarisala Jokićeve Nagetse

Naime, nijedan igrač koji je morao da bude podvrgnut ovom zahvatu nije nastavio profesionalnu karijeru.

Bol je 2017. izabran kao drugi pik na NBA draftu od strane Lejkersa, ali nije ispunio velika očekivanja. Nakon Lejkersa dvije sezone proveo je u Nju Orleans Pelikansima, a onda je uslijedila selidba u Čikago u kom je pružao najbolje partije u NBA karijeri.


Bol je prosječno bilježio u NBA 11,9 poena, 5,7 skokova i 6,2 asistencije na 252 utakmice.

Tagovi:
  • 21:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:00 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:30 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:45 Serija: Red Rok (12+)

    ''''Red Rok' je irska kriminalistička serija u režiji Petera MkKena koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rok u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 23:15 Noćni program

    Noćni program