U Skupštini grada

Održana komemoracija Milojeviću - veliki igrač i čovjek

  • 10.02.2024. 13:23

Dejan Milojević bio je veliki igrač i trener, ali i još veći čovjek, koga su svi voljeli zbog dobrote, poštenja, iskrenosti i osmijeha sa kojim je rješavao sve probleme, rečeno je danas u Beogradu na komemoracija povodom smrti trofejnog košarkaša i trenera.

Uz članove porodice, komemoraciji u Skupštini grada prisustvovali su predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, državni sekretar u Ministarstvu sporta Marko Kešelj, selektor muške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić, predsjednik Еvrolige Dejan Bodiroga i predsjednik Košarkaškog kluba "Partizan" Ostoja Mijailović.

Poštu Milojeviću odali su i treneri Duško Vujošević, Aleksandar Džikić i Vlade Đurović, menadžer i prvi čovjek Košarkaškog kluba "Mega" Miodrag Ražnatović, bivši saigrači Novica Veličković, Milenko Tepić, Miroslav Berić i mnogi drugi koji su sarađivali i družili se sa legendarnim Milojem.

Od srpskog Čarlsa Barklija, kako su ga zvali, govorima su se oprostili Danilović, Kešelj, Ražnatović i Milojevićev prijatelj Milan Mića Radovanović.

Poginuo hrvatski olimpijac

Poginuo hrvatski olimpijac

Dejan Milojević biće sahranjen u ponedjeljak, 12. januara, u 13.00 časova na Novom bežanijskom groblju u Beogradu.

Milojević je preminuo 17. januara u 47. godini od posljedica srčanog udara u američkom Solt Lejk Sitiju uoči meča Golden Stejt voriorsa protiv Jute džez.

Karijeru je počeo u "Beovuku", nakon čega je nastupao u "FMP-u", "Budućnosti", "Partizanu", "Valensiji" i "Galatasaraju", pa ponovo u "Partizanu", gdje je završio igračku karijeru 2009. godine.

Milojević je prvi put stigao u "Partizan" 2004. godine, zadržao se dvije sezone i pod vođstvom Duška Vujoševića osvojio dvije titule Jadranske lige.

Dva puta je bio najbolji strijelac ABA lige i tri puta MVP tog šampionata, a 2004. godine je bio izabran u drugu evropsku petorku.

Sahrana kralja Čarlsa isplanirana još prošle godine

Sahrana kralja Čarlsa isplanirana još prošle godine

Milojević je sa seniorskom reprezentacijom Jugoslavije osvojio zlatnu medalju na Еvropskom prvenstvu 2001. godine.

U trenerskoj karijeri najveći trag je ostavio u "Megi", gdje je bio trener od 2012. do 2020. godine i sa tom ekipom osvojio Kup Radivoja Koraća.

Nakon "Mege" preuzeo je podgoričku "Budućnost", odakle se otisnuo u Ameriku i preuzeo mjesto pomoćnog trenera Golden Stejt voriorsa, sa kojima je 2021. osvojio NBA ligu.

Tokom trenerske karijere stvorio je veliki broj vrhunskih igrača, među kojima su Nikola Jokić i Vasilije Micić.

Pratite nas i putem Vibera