У Скупштини града

Одржана комеморација Милојевићу - велики играч и човјек

  • 10.02.2024. 13:23

Дејан Милојевић био је велики играч и тренер, али и још већи човјек, кога су сви вољели због доброте, поштења, искрености и осмијеха са којим је рјешавао све проблеме, речено је данас у Београду на комеморација поводом смрти трофејног кошаркаша и тренера.

Уз чланове породице, комеморацији у Скупштини града присуствовали су предсједник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић, предсједник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић, државни секретар у Министарству спорта Марко Кешељ, селектор мушке репрезентације Србије Светислав Пешић, предсједник Евролиге Дејан Бодирога и предсједник Кошаркашког клуба "Партизан" Остоја Мијаиловић.

Пошту Милојевићу одали су и тренери Душко Вујошевић, Александар Џикић и Владе Ђуровић, менаџер и први човјек Кошаркашког клуба "Мега" Миодраг Ражнатовић, бивши саиграчи Новица Величковић, Миленко Тепић, Мирослав Берић и многи други који су сарађивали и дружили се са легендарним Милојем.

Од српског Чарлса Барклија, како су га звали, говорима су се опростили Даниловић, Кешељ, Ражнатовић и Милојевићев пријатељ Милан Мића Радовановић.

Погинуо хрватски олимпијац

Погинуо хрватски олимпијац

Дејан Милојевић биће сахрањен у понедјељак, 12. јануара, у 13.00 часова на Новом бежанијском гробљу у Београду.

Милојевић је преминуо 17. јануара у 47. години од посљедица срчаног удара у америчком Солт Лејк Ситију уочи меча Голден Стејт вориорса против Јуте џез.

Каријеру је почео у "Беовуку", након чега је наступао у "ФМП-у", "Будућности", "Партизану", "Валенсији" и "Галатасарају", па поново у "Партизану", гдје је завршио играчку каријеру 2009. године.

Милојевић је први пут стигао у "Партизан" 2004. године, задржао се двије сезоне и под вођством Душка Вујошевића освојио двије титуле Јадранске лиге.

Два пута је био најбољи стријелац АБА лиге и три пута МВП тог шампионата, а 2004. године је био изабран у другу европску петорку.

Сахрана краља Чарлса испланирана још прошле године

Сахрана краља Чарлса испланирана још прошле године

Милојевић је са сениорском репрезентацијом Југославије освојио златну медаљу на Европском првенству 2001. године.

У тренерској каријери највећи траг је оставио у "Меги", гдје је био тренер од 2012. до 2020. године и са том екипом освојио Куп Радивоја Кораћа.

Након "Меге" преузео је подгоричку "Будућност", одакле се отиснуо у Америку и преузео мјесто помоћног тренера Голден Стејт вориорса, са којима је 2021. освојио НБА лигу.

Током тренерске каријере створио је велики број врхунских играча, међу којима су Никола Јокић и Василије Мицић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.