Split

Načelnik policije podnio ostavku jer je njegov sin učestvovao u premlaćivanju mladića

  • Izvor: Tanjug
  • 07.04.2024. 11:37

Načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić podnio je neopozivu ostavku na ovu funkciju jer je njegov sin učestvovao u premlaćivanju mladića kojem se u splitskoj bolnici bore za život.


"To nam radi vaspitačica": Otac se igrao sa kćerkom, pa otkrio strahotu


Marendić je u saopštenju naveo da je jedan od njegove trojice sinova učestvovao u premlaćivanju muškarca kod splitskog noćnog kluba u noći između petka i subote, 5. i 6. aprila.

- S obzirom na to da je u povređivanju mladića učestvovao i jedan od mojih sinova, provođenje kriminalističke istrage preuzeli su policijski službenici druge policijske uprave kako bi sve bilo istraženo maksimalno profesionalno - dodao je Marendić.

On smatra da, iako ne postoji nikakav propust u smislu rukovođenja Policijskom upravom, niti se on lično ogriješio o zakon, da je privatna situacija u kojoj se našao kao otac nespojiva sa njegovom profesionalnom ulogom načelnika Policijske uprave.

On je izrazio žaljenje zbog svega što se dogodilo, a porodici povrijeđenog poželio što skorije ozdravljenje njihovog sina.

Iz MUP-a Hrvatske saopšteno je da je ostavka prihvaćena.

Policija traži Dankino tijelo u pećini

Policija traži Dankino tijelo u pećini

Hrvatski mediji javili su da je Marendićev 17-godišnji sin jedan od petorice napadača koji su u subotu rano ujutro teško povrijedili 23-godišnjaka ispred noćnog kluba "Velvet" u Splitu.

Nakon što je mladić prebačen u splitsku bolnicu, gdje je utvrđeno da ima frakturu lobanje i nagnječenje mozga te je hitno operisan, policija je pokrenula istragu kojom je utvrđeno da su se petorica mladića sukobila sa žrtvom u klubu, a kada su ih redari izbacili, nastavili su se tući na ulici.

Pratite nas i putem Vibera

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.