Сплит

Начелник полиције поднио оставку јер је његов син учествовао у премлаћивању младића

  • Извор: Танјуг
  • 07.04.2024. 11:37

Начелник Полицијске управе сплитско-далматинске Слободан Марендић поднио је неопозиву оставку на ову функцију јер је његов син учествовао у премлаћивању младића којем се у сплитској болници боре за живот.


"То нам ради васпитачица": Отац се играо са кћерком, па открио страхоту


Марендић је у саопштењу навео да је један од његове тројице синова учествовао у премлаћивању мушкарца код сплитског ноћног клуба у ноћи између петка и суботе, 5. и 6. априла.

- С обзиром на то да је у повређивању младића учествовао и један од мојих синова, провођење криминалистичке истраге преузели су полицијски службеници друге полицијске управе како би све било истражено максимално професионално - додао је Марендић.

Он сматра да, иако не постоји никакав пропуст у смислу руковођења Полицијском управом, нити се он лично огријешио о закон, да је приватна ситуација у којој се нашао као отац неспојива са његовом професионалном улогом начелника Полицијске управе.

Он је изразио жаљење због свега што се догодило, а породици повријеђеног пожелио што скорије оздрављење њиховог сина.

Из МУП-а Хрватске саопштено је да је оставка прихваћена.

Полиција тражи Данкино тијело у пећини

Полиција тражи Данкино тијело у пећини

Хрватски медији јавили су да је Марендићев 17-годишњи син један од петорице нападача који су у суботу рано ујутро тешко повриједили 23-годишњака испред ноћног клуба "Велвет" у Сплиту.

Након што је младић пребачен у сплитску болницу, гдје је утврђено да има фрактуру лобање и нагњечење мозга те је хитно оперисан, полиција је покренула истрагу којом је утврђено да су се петорица младића сукобила са жртвом у клубу, а када су их редари избацили, наставили су се тући на улици.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:50 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена