Еkstradicioni pritvor

Ubici djevojčice Vanje određen pritvor: Еvo gdje će Palčo biti do izručenja Makedoniji

  • Izvor: Blic
  • 11.12.2023. 19:13

Ministarstvo pravde Sjeverne Makedonije podnijelo je 7. decembra Turskoj zahtjev za izručenje Ljupča Palevskog-Palča, prvoosumnjičenog za otmicu i ubistvo 14-godišnje Vanje Gorčevske (Đorčevske) iz Skoplja i 74-godišnjeg frizera Panča Žežovskog iz Velesa, dok su turske vlasti odredile ekstradicioni pritvor od 40 dana.

Ljupče Palevski je prvoosumnjičen za otmicu i ubistvo 14-godišnje djevojčice i 74-godišnjeg frizera, saopštilo je danas Ministarstvo pravde Severne Makedonije.

U saopštenju se navodi da je Ambasada Severne Makedonije u Ankari dostavila Ministarstvu pravde notu Ministarstva spoljnih poslova Turske u kojoj se obaveštava da je Palevskom, po dopisu Kancelarije glavnog javnog tužioca grada Balikešira, određen je ekstradicioni pritvor od 40 dana, navodi portal A1on.

Prema međunarodnoj poternici, Palevski je uhapšen 5. decembra u turskom gradu Balikeširu, gdje je stigao preko Srbije i Bugarske.

"Trebao mi je novac za svadbu": Trojica priznala učešće u otmici i ubistvu Vanje

U slučaju otmice i ubistva djevojčice i frizera 5. decembra, Osnovno javno tužilaštvo u Skoplju pokrenulo je istragu protiv pet osoba, među kojima je i otac djevojčice, Aleksandar Gorčevski.

Četvorica se sumnjiče da su kao saizvršioci izvršili krivično djelo otmice i dva ubistva na svirep način – jedno maloljetnog lica i jedno iz koristoljublja, dok je peti osumnjičen da im je pomogao u izvršenju krivičnog djela otmice maloljetnog lica.

Vanjinom ubici pomogli advokat i saradnik iz stranke, tvrde da ništa nisu znali

Vanjinom ubici pomogli advokat i saradnik iz stranke, tvrde da ništa nisu znali

Sudija za prethodni postupak Osnovnog krivičnog suda u Skoplju prihvatio je juče prijedlog Tužilaštva i odredio pritvor od 30 dana vozaču koji je Palevskog prevezao iz Srbije u Tursku.

Ubijena dva sata nakon otmice

Djevojčica je kidnapovana u ponedjeljak, 27. novembra oko 7.30 časova, a prema izjavama osumnjičenih, od kojih je jedan bio svjedok samog djela, ubijena je dva sata kasnije – oko 10.00 časova.

Njeno tijelo pronađeno je kod sela Brazda na periferiji Skoplja, gdje se nalazio i izgorjeli automobil „sitroen”, koji je korišćen za otmicu, prenosi Blic.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:45 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Serija: Еl Čapo (16+)

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 23:45 Noćni program

    Noćni program