Медији у Сјеверној Македонији

"Требао ми је новац за свадбу": Тројица признала учешће у отмици и убиству Вање

  • Извор: Блиц
  • 11.12.2023. 16:57

Медији у Сјеверној Македонији пренијели су да су осумњичени за организовање и помагање убиства Вање Горчевске затворени у посебне ћелије, а када су их остали притвореници видјели, вријеђали су их и лупали им на решетке.

Тројица од четворице осумњичених за отмицу и убиство Вање Горчевске који се налазе у Шутки признали су своју кривицу и своју улогу у овом гнусном злочину, пренио је Блиц.

MMS је из сопствених извора сазнао да су им, док су били смјештени у ћелије, стално викали: „Како си могао да убијеш дијете“, „Зашто?“, „Зашто си убио дијете?“

Велибор Манев, родом из Велеса, кратко је одговорио:

„Требао ми је новац за свадбу“, рекао је Манев, преноси MMS.

Монструме у Скопљу снимило чак 40 камера?!

Монструме у Скопљу снимило чак 40 камера?!

И тај одговор је још више револтирао све - и притворене, и затворенике и запослене.

Манев је, након што се сазнало да је један од криваца за Вањину смрт, рекао да је отац двије кћерке. Једна је удата и има унуче, док друга није.

Заједничке фотографије

Велибор Манев и главноосумњичени Љупчо Палевски Палчо су били блиски пријатељи и имају заједничке фотографије на друштвеним мрежама.

Извори MMS-a кажу и да су слична питања упућена Вањином оцу Александру Горчевском. „Како си могао?!“, питали су Александра, али је он, према MMS-u, по доласку у Шутку само шутио.

Вањином убици помогли адвокат и сарадник из странке, тврде да ништа нису знали

Вањином убици помогли адвокат и сарадник из странке, тврде да ништа нису знали

Прије неколико дана, међутим, обучени у специјалну одјећу и готово на ћелаво ошишани, отац Вање Горчевске, Александар, и тројица осумњичених су под јаким полицијским обезбијеђењем изведени пред судију, а потом је јавност видјела њихов нови изглед.

Касније је приведен и возач који је возио главноосумњиченог Љупчу Палевског Палчу, за којег се вјерује да је убио Вању Горчевску.

Да ли је Палчо и раније убијао?

Иначе, помињу се и теорије о томе да је Палчо, који је осумњичен да је убио и Панчеа Жежовског, пензионера чијим аутомобилом су отмичари возили дјевојчицу, убијао и раније.

Наиме, помињало се петоструко убиство 2012. године, за које су осуђени етнички Албанци.

Доста контоверзи

За Блиц је о овоме говорио новинар Бојан Стојковски.

„Било је неких спекулација о овом питању, а већина је дошла од неколико мањих политичких партија из албанског политичког блока. Они су позвали министра унутрашњих послова Оливера Спасовског да се позабави оваквим тврдњама, али није било ничег суштинског што би подржало ове тврдње за да се опет отвори тај случај под називом 'Монструм', који је такође имао доста контроверзи о коме су се водила бројна суђења. Најновија дешавања у том случају довела су до тога да је Врховни суд сад у септембру одбио жалбе оптужених у предмету и у потпуности потврдио пресуду“, рекао је Стојковски.

Објављен снимак возила којим је отета Вања

Објављен снимак возила којим је отета Вања

Прича се и о томе да је Палевски и градио зграду одакле је отета дјевојчица.

„Према писању једног локалног медија, Палевски и његова грађевинска фирма УНА ЕНТЕРПРИСЕ су заиста градили зграду у којој је Вања живјела. Према истраживању ТВ21 о попису имовине, Палевски је такође посједовао простор од 20 квадратних метара у тој згради“, рекао је Стојковски.


Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.