Екстрадициони притвор

Убици дјевојчице Вање одређен притвор: Ево гдје ће Палчо бити до изручења Македонији

 • Извор: Блиц
 • 11.12.2023. 19:13

Министарство правде Сјеверне Македоније поднијело је 7. децембра Турској захтјев за изручење Љупча Палевског-Палча, првоосумњиченог за отмицу и убиство 14-годишње Вање Горчевске (Ђорчевске) из Скопља и 74-годишњег фризера Панча Жежовског из Велеса, док су турске власти одредиле екстрадициони притвор од 40 дана.

Љупче Палевски је првоосумњичен за отмицу и убиство 14-годишње дјевојчице и 74-годишњег фризера, саопштило је данас Министарство правде Северне Македоније.

У саопштењу се наводи да је Амбасада Северне Македоније у Анкари доставила Министарству правде ноту Министарства спољних послова Турске у којој се обавештава да је Палевском, по допису Канцеларије главног јавног тужиоца града Баликешира, одређен је екстрадициони притвор од 40 дана, наводи портал А1он.

Према међународној потерници, Палевски је ухапшен 5. децембра у турском граду Баликеширу, гдје је стигао преко Србије и Бугарске.

"Требао ми је новац за свадбу": Тројица признала учешће у отмици и убиству Вање

У случају отмице и убиства дјевојчице и фризера 5. децембра, Основно јавно тужилаштво у Скопљу покренуло је истрагу против пет особа, међу којима је и отац дјевојчице, Александар Горчевски.

Четворица се сумњиче да су као саизвршиоци извршили кривично дјело отмице и два убиства на свиреп начин – једно малољетног лица и једно из користољубља, док је пети осумњичен да им је помогао у извршењу кривичног дјела отмице малољетног лица.

Вањином убици помогли адвокат и сарадник из странке, тврде да ништа нису знали

Вањином убици помогли адвокат и сарадник из странке, тврде да ништа нису знали

Судија за претходни поступак Основног кривичног суда у Скопљу прихватио је јуче приједлог Тужилаштва и одредио притвор од 30 дана возачу који је Палевског превезао из Србије у Турску.

Убијена два сата након отмице

Дјевојчица је киднапована у понедјељак, 27. новембра око 7.30 часова, а према изјавама осумњичених, од којих је један био свједок самог дјела, убијена је два сата касније – око 10.00 часова.

Њено тијело пронађено је код села Бразда на периферији Скопља, гдје се налазио и изгорјели аутомобил „ситроен”, који је коришћен за отмицу, преноси Блиц.

Пратите нас и путем Вибера

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:42 Спорт

  Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

 • 19:49 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:50 Временска прогноза

  Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

 • 19:52 Без коментара

  Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

 • 19:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.