Predsjednik Srpske

Dodik: Od pobjede Đilasa korist bi imali oni koji misle zlo Srbima

  • Izvor: SRNA
  • 16.11.2023. 18:31

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je danas da bi pobjedom liste čiji je kandidat Dragan Đilas na predstojećim izborima korist imali samo oni koji u Sarajevu, Prištini i drugim regionalnim i globalnim centrima Srbima misle zlo.

"Srećom, naš narod je zreo i politički pismen, i neće ni sada nasjesti na takvu prevaru, kao što nije ni u prošlosti", naveo je Dodik u pisanoj izjavi za Tanjug.

Dodik je istakao da je Boris Tadić, kao prethodnik Dragana Đilasa na mjestu lidera Demokratske stranke (DS), pokušavao da spoji demokratske i nacionalne principe, ali u tome po mišljenju većine građana Srbije, nije uspio na štetu posljednjeg.

On je dodao da je Đilas po dolasku na čelo DS-a napravio iskorak od dotadašnje politike, ali u pravcu koji je mnogo gori.

Dodik o tvrdnjama Crnatka: Potpuna lažovčina, pogledajte njegov status kod Amerikanaca

Dodik o tvrdnjama Crnatka: Potpuna lažovčina, pogledajte njegov status kod Amerikanaca

Dodik je ocijenio da je antisrpstvo postalo temelj onoga što je Đilas predlagao, jer je procijenio da svoju političku budućnost mora da gradi oslanjajući se na Amerikance i druge zapadne sile koje su u vezi sa Kosovom i Metohijom, ali i po drugim pitanjima, djelovale protiv srpskih interesa.

"Vuk Jeremić koga je Đilas zbog njegovih, kako je očito ocijenio, suviše nacionalnih stavova, izbacio iz DS-a, tada je rekao da novi predsjednik te stranke `hoće da bude veći Čedomir Jovanović od Čedomira Jovanovića`", naveo je Dodik u saopštenju.

On je ocijenio da je Jovanović tada važio za jednog od najvećih srbofoba i da je Đilas "stao u taj red" planom koji je ponudio u kome nije bilo mjesta zalaganju za odbranu teritorijalnog integriteta Srbije.

Ako imate ovu jugoslovensku novčanicu možete da zaradite

Ako imate ovu jugoslovensku novčanicu možete da zaradite

"Nazvan je `Plan za izlazak iz krize`. Kako je, dok se krio iza ekonomije, namjeravao da vodi Srbiju, vidi se po tome što se u njegovom planu Kosovo i Metohija pomenuti samo jednom na 113. strani, i to samo u vezi sa podrškom dijalogu Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom ЕU. U obimnom i pretencioznom planu nije bilo mjesta zalaganju za odbranu teritorijalnog integriteta Srbije", naveo je Dodik.

On je dodao da u istom planu nije pomenuta Republika Srpska, iako je Srbija garant Dejtonskog sporazuma i prema svom Ustavu matična država srpskog naroda.

Dodik je ukazao da je Đilas počeo da se priklanja zapadnim moćnicima koji gaze sve srpsko i da je tako došao na pozicije da sramno kaže, ponižavajući srpski narod u Republici Srpskoj i njegove žrtve tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata, da je bio genocid u Srebrenici.

Dodik o Trivićki: Nije moguće polemisati sa tako glupim stavovima

Dodik o Trivićki: Nije moguće polemisati sa tako glupim stavovima

"Neshvatljivo je da neko ko i sada pretenduje da vodi Srbiju, tako može da se odnosi prema Srbima zapadno od Drine, ali i da potpuno nipodaštava odbranu cjelovitosti Srbije", naveo je Dodik.

On je ocijenio da se Đilas i Marinika Tepić predstavljaju kao samozvani "advokati nacije" i kao "zaštitinici nacionalnih interesa", ali su u stvari političari bez osjećanja pravičnosti, mjere i odgovornosti za svoje djelovanje i izgovorene riječi.

Pratite nas i putem Vibera