Pokret socijalista

Vulin: Takozvano Kosovo se ne bi pominjalo da je Rusija i dalje član Savjeta Еvrope

  • Izvor: SRNA
  • 08.04.2024. 10:16

Da je Rusija i dalje član Savjeta Еvrope takozvano Kosovo se ne bi pominjalo, smatra osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

"Tamo gdje nema Rusije, nema ni pravde za Srbiju. Srbi, šta vam nije jasno", upitao je Vulin komentarišući to što je Rusija osudila nastojanje da Priština bude primljena u Savjet Еvrope.

Vulin, koji je i senator Republike Srpske, kaže da je odnos prema članstvu takozvanog Kosova u Savjet Еvrope odnos prema Srbiji.

Vučić: Neki već pokušali da završe stvari u Savjetu Еvrope o Kosovu, ali je spriječeno

Vučić: Neki već pokušali da završe stvari u Savjetu Еvrope o Kosovu, ali je spriječeno

On je istakao i da zato većina članica ЕU i svi funkcioneri briselske administracije glasaju za takozvano Kosovo znajući da glasaju protiv Srbije, ali da je Rusija, uprkos svojim problemima, i ovaj put podržala.

Ministarstvo inostranih poslova Rusije osudilo je nastojanja da Priština bude primljena u Savjet Еvrope.

Uporno nastojanje da samoproglašeno Kosovo postane članica Savjeta Еvrope ukazuje na degradaciju te organizacije, rečeno je u ruskom Ministarstvu, gdje napominju da su "autori ove inicijative lako pregazili ključnu odredbu povelje Savjeta da je stvorena u cilju jačanja jedinstva evropskih naroda".

Vulin: Srbija da pokaže da su joj važniji prijatelji van ЕU, nego neprijatelji u Uniji

Vulin: Srbija da pokaže da su joj važniji prijatelji van ЕU, nego neprijatelji u Uniji

Komitet za politička pitanja i demokratiju Parlamentarne skupštine Savjeta Еvrope nedavno je prihvatio preporuku da samoproglašeno Kosovo bude pozvano da postane članica Savjeta Еvrope.

U skladu sa važećim propisima, ovaj dokument će biti razmatran tokom plenarne sjednice.

Pratite nas i putem Vibera