Bocan-Harčenko

"Zapad kažnjava Beograd zbog političke nezavisnosti"

  • Izvor: SRNA
  • 25.09.2023. 22:49

Zapad je podstakao najnoviju eskalaciju na Kosovu i Metohiji da bio kaznio Beograd zbog njegove političke nezavisnosti, izjavio je danas ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.

- U određenoj mjeri, sadašnji razvoj događaja i ovaj novi izliv tenzija mogu se s pravom posmatrati kao da Zapad kažnjava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića zbog nezavisnosti, odlučnosti i slobodoumlja koje je pokazao na Generalnoj skupštini UN - rekao je Bocan-Harčenko u videu postavljenom na "Telegram" kanalu televizije "Zvezda".

Petković: Priština jučerašnji događaj koristi kao povod za najogoljeniji teror na sjeveru Kosova

Petković: Priština jučerašnji događaj koristi kao povod za najogoljeniji teror na sjeveru Kosova

On je istakao da se Zapad drži svog kursa da potisne političku volju Beograda, da potisne čitav srpski svijet, koji odbija da bude marioneta tog istog Zapada, za razliku od mnogih drugih zemalja.

Ruski diplomata je rekao da nema sumnje da zapadne zemlje u Srbiji žele situaciju kontrolisane napetosti da bi "izvršile pritisak na Vučića i natjerale ga da prizna Kosovo prije nego kasnije".

- U svojoj izjavi o ovim dešavanjima, predsjednik Srbije je još jednom obećao da Beograd nikada neće priznati Kosovo. Ovo je tvrda, čvrsta pozicija - rekao je ruski ambasador, prenio je TASS. 


Pratite nas i putem Vibera