Stiže Vladimir Putin

Američki mediji kukaju: Propao pokušaj izolacije Rusije, ovo je dokaz!

  • 06.12.2023. 07:38

Predstojeća posjeta ruskog predsjednika Vladimira Putina Saudijskoj Arabiji je dokaz neuspjeha napora Vašingtona da izoluje Moskvu, prenosi "Blumberg".

Kako se navodi, posjeta ruskog predsjednika govori da raste njegovo povjerenje da putuje van Rusije, uprkos naporima SAD i Еvrope da ga izoluju na svjetskoj sceni.

Otkazano obraćanje Zelenskog pred američkim Kongresom

Otkazano obraćanje Zelenskog pred američkim Kongresom

"Nedostatak napretka u želji Zapada da izoluje Rusiju upotpunjuje snažna pozicija ruske ekonomije, kao i nedostatak bilo kakvih vojnih uspjeha Ukrajine, koju podržavaju Sjedinjene Države. Vladimir Putin jača veze sa šefovima zemalja Zaliva, a samim tim dovedena je u pitanje i trajnost američke podrške Ukrajini", ističe "Blumberg".

Dodaje se da jačanje odnosa sa zemljama Zaliva takođe ima za cilj jačanje pozicije Rusije u energetskom sektoru.

Bajdenu pada popularnost

Bajdenu pada popularnost

Prethodno je portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio da će se ruski predsjednik danas sastati sa prestolonaslednikom Saudijske Arabije Mohamedom bin Salmanom Al Saudom i predsjednikom Ujedinjenih Arapskih Еmirata (UAЕ) Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom.

On je precizirao da će predsjednik Rusije sa bliskoistočnim kolegama razgovarati prije svega o bilateralnim odnosima, ali i o situaciji na Bliskom istoku i palestinsko-izraelskom sukobu, kao i o nafti i saradnji u okviru OPЕK+.


Pratite nas i putem Vibera

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Narod priča

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.