Američki predsjednik

Bajden ne zna gd‌je se nalazi: Donatori zabrinuti

  • Izvor: B92
  • 01.03.2024. 20:28

Snimak američkog predsjednika Džoa Bajdena kako koristi bilješke tokom posjete američko-meksičkoj granici u blizini Braunsvila u Teksasu zabrinuo je javnost.

Naime, video podijeljen na društvenim mrežama ponovo je otvorio pitanje da li je 81-godišnjak sposoban za drugi mandat u Bijeloj kući.

Na snimku koje je nacionalni dopisnik Fox News-a, Grif Dženkins, objavio na Iksu, Bajden se može vid‌jeti kako drži i u jednom trenutku izgleda kao da čita bilješke dok sluša službenika Imigracione i carinske službe (ICЕ).

Dženkins je napisao: "Primjetna je upotreba bilješki od strane predsjednika Bajdena tokom njegovog operativnog brifinga na granici" zvaničnik ICЕ ЕRO (Operacije za sprovođenje i uklanjanje) objašnjava izazove jurisdikcija dok se fokusira na sljedeće pripremljeno pitanje za HSI (domaća bezbjednost Istrage) službeno".

Snimak Bajdena dolazi samo nekoliko dana nakon što je Akios izvjestio da je Bajden koristio kartice za bilješke da bi odgovorio na unaprijed pripremljena pitanja o politici na događajima prikupljanja sredstava iza zatvorenih vrata, što je izazvalo zabrinutost kod nekih donatora, prenosi "b92".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:15 Dokumentarni program (R)

    'Dokumentarni program (R)

  • 13:15 Agrar (R)

    ''Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu, kao i mnoštvo zlata vrijednih savjeta, te priče o vrijednim poljoprivrednicima, domaćinima, i plodovima njihovog rada

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.