Ministar spoljnih poslova Njemačke

Berbok podržala ulazak Švedske i Finske u NATO: Tu ih guraju postupci Vladimira Putina

  • Izvor: Kliks
  • 14.05.2022. 21:51

Ministar spoljnih poslova Njemačke Analena Barbok rekla je kako podržava ulazak Finske i Švedske u NATO te da svaka zemlja ima pravo odlučivati o tome kojoj će se organizaciji pridružiti.

Na završnoj konferenciji nakon sastanka ministara spoljnih poslova zemalja G7 Berbok je izjavila kako svaka zemlja može slobodno odlučivati o članstvu u NATO-u što se takođe odnosi na Švedsku i Finsku.

"Nije NATO taj koji je gurnuo Švedsku i Finsku da se pridruže organizaciji već postupci ruskog predsjednika. Oni žele da nastave da žive u miru sa svojim susjedima i ovaj savez će ih podržati", poručila je šefica njemačke diplomatije.

Takođe, naglasila je kako bi ulazak Finske i Švedske u NATO značajno ojačao organizaciju.

"Njemačka vlada je već jasno stavila do znanja da podržavamo pristupanje U NATO. Finska i Švedska su jake zemlje u smislu vlastitih odbrambenih sposobnosti. Samo njihovo prisustvo učinilo bi jakim i NATO", zaključila je Berbok.

Pored ministra spoljnih poslova Njemačke, ulazak Švedske i Finske u NATO podržao je kancelar ove države Olaf Šolc koji je rekao kako će Berlin ponuditi punu podršku državama na putu ka ulasku u NATO.


  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Еmisija: Dosije

    ''Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 20:45 ATV intervju

    ''ATV intervju

  • 21:15 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:00 Serija: Aviondžije

    Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:30 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.