Prvi zamjenik stalnog predstavnika Rusije u UN

Poljanski: Nadam se da neće žrtvovati sve Ukrajince za interese Amerike

  • Izvor: SRNA
  • 06.12.2023. 10:17

Prvi zamjenik stalnog predstavnika Rusije u UN Dmitrij Poljanski izrazio je nadu da neće svi Ukrajinci biti žrtvovani radi geopolitičkih rusofobnih interesa SAD.

Komentarišući pitanje američkog novinara Takera Karlsona "kako je Vašington uopšte mogao da pošalje desetine milijardi dolara `ljigavim oligarsima` u Ukrajini, sada kada je čitav poduhvat otkriven kao besplodna, korumpirana i nevjerovatno destruktivna katastrofa", Poljanski je na platformi "Iks" napisao da je ohrabrujuće čuti takve "trezvene glasove" u SAD.

"Možda neće svi Ukrajinci biti žrtvovani u korist korumpiranog režima (ukrajinskog predsjednika Vladimira) Zelenskog i njegovih zapadnih sponzora u okviru uzaludnih pokušaja da se sprovedu geopolitički rusofobni interesi SAD", naveo je Poljanski.

"SAD bi mogle biti odgovorne za poraz Ukrajine"

Poljanski je ranije izjavio da će SAD odbiti da pružaju dalju podršku Ukrajini, pošto će "kijevski režim uskoro da padne", a strateški rizici Vašingtona su se povećali.

Prema njegovim riječima, SAD su se očima svijeta pokazali kao beskrupulozni sponzor neonacističkog rusofobnog režima koji je spreman da žrtvuje svog posljednjeg čovjeka kao topovsko meso radi geopolitičkih interesa druge zemlje, podsjeća TASS.

Američka novinska agencija "Blumberg" objavila je ranije da Ukrajina neće dobiti dodatnu novčanu pomoć od SAD do sredine ovog mjeseca ili čak možda do sljedeće godine.

Američki mediji kukaju: Propao pokušaj izolacije Rusije, ovo je dokaz!

Američki mediji kukaju: Propao pokušaj izolacije Rusije, ovo je dokaz!

Prema pisanju agencije, nekada rasprostranjena podrška Kijevu pokazuje znakove pucanja usljed zastoja u ukrajinskoj kontraofanzivi.

Američka administracija zatražila je u oktobru od Kongresa SAD da izdvoji dodatna sredstva u budžetu za fiskalnu 2024. godinu, koja je u Americi počela 1. oktobra, kako bi se pružila pomoć Ukrajini i Izraelu i zauzdale Kina i Rusija u Azijsko-pacifičkom regionu. SAD planiraju da u te svrhe potroše 106 milijardi dolara, ali je nekoliko republikanaca u oba doma Kongresa bilo protiv nastavka pružanja finansijske pomoći Kijevu.

Pratite nas i putem Vibera