Autentičnost nije potvrđena

Razuzdana premijerka: Pojavio se snimak političarke sa divlje zabave, neki tvrde da je bilo i kokaina

  • Izvor: ATV
  • 18.08.2022. 08:46

Finska premijerka Sana Marin (36) ponovo je podigla veliku prašinu nakon što se u javnosti pojavio snimak razuzdane zabave u kojoj ona navodno učestvuje. Još nema potvrde autentičnosti snimka, a neki komentarišu i da se radi o deepfake videu.

Međutim, s obzirom da premijerki ovo nije prvi put da se nalazi u centru skandala, Finci su na društvenim mrežama počeli da izražavaju svoje nezadovoljstvo.

Čak su tviteraši u dijelu snimka primijetili i nešto što ih je asociralo na kokain, pa je tako bura postala još veća.

Snimak je originalno objavljen na Instagramu, a može se vidjeti kako Sana Marin pije, pleše i pjeva  uz pjesme finskog repera Petrija Nigarda i pop pjevača Antija Tuiska.

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

Kako prenosi finski "Iltalehti", u videu je još nekoliko poznatih Finaca, među kojima su pjevačice, influenseri, TV voditelji, YouTuberi, stilisti i Ilmari Nurminen, poslanik iz premijerkinog SDP-a. 

Isto tako, ističu i da sa samog snimka nije moguće utvrditi kad je i gdje nastao, te se čini da je sve bilo na zabavi u privatnom stanu. Sam snimak nastao je od dijelova nekoliko različitih 'storija'.

Finski "Ilta Sanomat" uspio je dobiti i kratku reakciju iz kabineta premijerke. Poručila je prije objave da je svjesna da postoje ovakvi snimci, a nakon što je video objavljen kratko je rekla da neće komentarisati tu temu.

Njeni izlasci i stil koji se kosi s onim što bi, po nekima, trebalo da bude klasični premijer neke zemlje, često su na meti kritika i komentara. Lani se morala izvinjavati zbog odlaska u klub, nakon što je bila u kontaktu s Kovid pozitivnim ministrom spoljnih poslova. Naime, tada su je prvo obavijestili da ne mora u izolaciju, a kako je otišla vani, nije vidjela poruku u kojoj su joj napisali da ipak mora ostati kod kuće. 

Tagovi:
  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli (R)

    '''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom' otkriće vam čari turizma i gastronomije širom Republike Srpske i odvešće vas na poznata, manje poznata, pa čak i sasvim nepoznata mjesta.