Bizaran slučaj u Kanadi

Za ugljenisano tijelo žene mislili da je lutka, pa je bacili u kontejner

  • Izvor: RTS
  • 31.07.2021. 15:40

Lokalne vlasti Šerbruka, grada u Kanadi, izvinile su se nakon što su ugljenisano tijelo žene odložile u kontejner za smeće, zbog pogrešnog zaključka da je riječ o lutki.

Šefovi policije i vatrogasnih službi u gradu Šerbruk u Kvebeku priznali su grešku na konferenciji za novinare, prenosi britanski Independent.

Dani Makonel, šef lokalne policije, rekao je na konferenciji za novinare da su vatrogasci bili pozvani zbog manjeg požara u blizini lokalne fabrike.

- Kada su stigli, svjedoci su im rekli da je neko zapalio silikonsku lutku - dodao je Makonel.

Poslije rasprave, vatrogasci su navodno odlučili da odlože ono za što su vjerovali da je lutka u kontejner kod zgrade policijske uprave Šerbruka, za koji tvrde da nije za javnu upotrebu.


Sumnju izazvao nestanak žene

Međutim, kasnije istog dana, jedan muškarac je prijavio nestanak svoje supruge, a policija je pratila signal mobilnog telefona žene koji ih je odveo do vozila u blizini požara.

Policajci su zatim uspostavili vezu između izvještaja o nestaloj osobi i ranijeg otkrića navodne lutke i vratili se u kontejner da preuzmu ostatke.

- Žao nam zbog ove situacije i budite sigurni da ćemo porodicu obavijestiti o svakom ključnom detalju istrage - istkao je Dani Mekonel.

Kako se dodaje, policija smrt žene tretira kao "sumnjivu", ali još nije jasno kako je umrla.

Patolog Robert Nikolson je rekao da tijelo u tom stanju nema odlike "normalnog leša".

- Tijelo osobe od 75 kilograma kada izgori svede se na oko 30 - objasnio je Nikolson i dodao da je većina vode iz organizma nestala i de nema ničega osim posljedica opekotina.

Zvaničnici policije dodali su da su "šokirani i zabrinuti" za psihičko stanje vatrogasaca koji su umiješani u ovaj slučaj.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.