Bundesver

Zaharova o snimku: Njemačka vojska korak po korak planirala teroristički napad na Rusiju

  • 04.03.2024. 15:09

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da je njemačka vojska planirala teroristički napad na Rusiju korak po korak.

"Ono što je prezentovano svjetskoj zajednici govori o dugoročnoj i planskoj namjeri jedne NATO zemlje, Njemačke, da vodi vojne operacije protiv Ruske Federacije. Korak po korak je opisano kako će se izvoditi teroristički napadi na civilnu infrastrukturu, dok su govornici bili potpuno svjesni da se radi o uništavanju civilnog mosta", kazala je Zaharova na marginama Svjetskog omladinskog festivala u Sočiju komentarišući objavljivanje razgovora njemačkih oficira o raketnim udarima na Krimski most.

Zaharova: Denacifikacija Njemačke nije završena

Zaharova: Denacifikacija Njemačke nije završena

Kako je naglasila, presretnuti pregovori njemačkih oficira o planovima za napad pokazali su da proces denacifikacije u Njemačkoj nije završen.

Ona je napomenula da je njemačka vojska, govoreći o napadu na most, posebno istakla da će to imati veliki politički značaj.

Lavrov: Reakcija Berlina mnogo govori; Njemačka negira pripremu za rat

Lavrov: Reakcija Berlina mnogo govori; Njemačka negira pripremu za rat

"Berlin ima obavezu da odgovori na pitanja. Reakcija Njemačke je ista kao i uvijek: ne žele da snose odgovornost, već žele da izbjegnu pitanja i diskusiju", navela je.

"Njemačka se sprema da započne rat protiv Rusije"

Naime, Ministarstvo odbrane Njemačke potvrdilo je televizijskom kanalu "ARD" da je razgovor njemačkih oficira bio prisluškivan i da je snimak autentičan, prenosi RT Balkan.

Špijunska afera drma Njemačku

Špijunska afera drma Njemačku




Pratite nas i putem Vibera