Fidan se obratio

Zatvoren Diplomatski forum u Antaliji: "Stvorena mreža saradnje“

  • Izvor: SRNA
  • 03.03.2024. 11:19

Ministar inostranih poslova Turske Hakan Fidan zvanično je zatvorio treći Antalija Diplomatski forum na kojem je u protekla tri dana nekoliko stotina učesnika govorilo o globalnim problemima, regionalnoj inicijativi, održivom razvoju, te situaciji u medijima i kulturi.

"Stvorili smo mrežu saradnje. Naši gosti su iskazali zadovoljstvo i zahvalnost na prilici da razgovaraju sa kolegama iz drugih zemalja", rekao je Fidan u obraćanju na ceremoniji zatvaranja foruma.

On je poručio da ovo pokazuje uticaj Turske na svjetsku diplomatiju, te da su otvorene teme koje su značajne za sve kontinente.

Pripreme za trebinjski SЕT u završnoj fazi:

Pripreme za trebinjski SЕT u završnoj fazi: "Premašićemo prošlogodišnje brojke“

"Naši gosti su se saglasili o tome koliko je važan dijalog", rekao je Fidan i pozvao sve učesnike da dođu na forum i naredne godine.

Osim zvaničnih panel diskusija, forum je značajan i po tome što je na marginama održano na desetine bilateralnih sastanaka šefova država i vlada na kojima je prvenstveno razgovarano o problemima koji opterećuju region, ali i o ekonomskim pitanjima i projektima.

Sveobuhvatna tema ovogodišnjeg foruma bila je "Unapređenje diplomatije u vremenima previranja" koja, prema riječima organizatora, imala je za cilj da posluži kao temeljno sredstvo za traženje mirnog izlaza iz turbulentnog perioda kroz koji svijet prolazi.

Iz Južne Koreje u Republiku Srpsku - Priča Šobin Jun koja studira u Banjaluci

Iz Južne Koreje u Republiku Srpsku - Priča Šobin Jun koja studira u Banjaluci

Događaj je otvorio predsjednik Turske Redžep Tajip Еrdogan sa kojim su se u Antaliji sastali i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

Dodik i Cvijanovićeva su ovom prilikom održali niz sastanaka, a osim sa predsjednikom Turske, razgovarali su sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom, premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, mađarskim ministrom inostranih poslova Peterom Sijartom, ministrom inostranih poslova Slovačke Jurajem Blanarom, kao i sa specijalnim predstavnikom ЕU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?