Saopšteno

Pentagon objavio šokantne podatke, vanzemaljci ispituju zemlju?

 • Izvor: Kurir
 • 15.03.2023.21:48

Zvaničnici Pentagona saopštili su, u Nacrtu dokumenta od prošle nedjelje, da vanzemaljci možda posjećuju Sunčev sistem i šalju manje sonde radi ispitivanja, kao što to NASA radi kada istražuje planete.

U Nacrtu istraživačkog izvještaja, koji su napisali Šon Kirkpatrik, direktor Pentagovane Kancelarije za rješavanje anomalija na svim domenima (AARO) i Ejbraham Loub, direktor astonomskog odjeljenja pri univerztetu Harvard, navodi se da bi vještački međuzvezdani objekat potencijalno mogao da šalje brojne male sonde tokom leta pored Zemlje.

„Ta operacija nije mnogo različita od misija NASA. Te takozvane ‘sjemenke maslačka’ mogu biti odvojene od matične letjelice gravitacionom silom Sunca ili sposobnošću manevrisanja“, naveli su eksperti, prenio je „Njujork post“.

AARO je formiran u julu 2022. godine i odgovoran je za praćenje objekata na nebu, pod zemljom i u svemiru, a potencijalno i objekata koji se mogu kretati od jedne stvarnosti ka drugoj.

Kongres SAD je 2005. godine zadužio NASA da pronađe 90 odsto svih objekata u blizini Zemlje koj su veći od 140 metara, nakon čega su stvoreni Pan-STARRS teleskopi.

Oktobra 2017. godine, Pan-STARRS su otkrili neobičan objekat koji je kasnije nazvan Oumuamua, ili na havajskom – skaut.

Objekat je bio u obliku cigare, djelovao je ravno i išao je od Sunca, a nije pokazivao trag, što je neke naučnike natjeralo da pomisle da je vještački.

Tri godine kasnije otkriven je još jedan objekat koji nije ostavljao „rep“.

Tagovi:
 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:35 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:45 Serija: Red Rok

  Red Rock' je irska kriminalistička serija u režiji Petera McKenna koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

 • 23:15 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.