Глумица

Од ове опаке болести је преминула Ивана Мрваљевић

  • Извор: Агенције
  • 25.01.2024. 13:29

Црногорска глумица, продуценткиња и истакнута умјетница Ивана Мрваљевић преминула је данас у 47. години, након борбе са тешком болести.

Када је сазнала за дијагнозу била је у шоку и буквално се онесвијестила.

Памтимо је сви по улози тужитељке Кристине у серији "Будва на пјену од мора", али је имала запажене улоге у остварењима "Мјешовити брак", "Паре или живот", "Бисер Бојане" и многим другим. Овако је говорила о болести:

"Јер многи мисле кад кажете карцином - онда то значи адио заувијек. Тако сам у почетку и ја мислила, и почела сам да се припремам за неке ствари. Онда сам сазнала за циљане терапије, начине лијечења који се нуде. И кренула сам у борбу", рекла је у октобру поводом мјесеца превенције карцинома дојке за "Слободну Европу", па додала:

"И највећи страх и највећа мотивација је била моја кћерка. Највећи страх је био за њену будућност без мене. Истовремено је она била највећи мотив да се изборим. Због мог дјетета сам сматрала да имам један једини избор", да одлучим да побиједим.


ПИО потврдио: Веће пензије у Српској

ПИО потврдио: Веће пензије у Српској

Након почетка терапије, Ивана једно вријеме није играла на матичној сцени Градског позоришта Подгорица, но убрзо се вратила глуми:

"У почетку нисам могла да играм. Убрзо сам схватила да је страх утицао на ту одлуку. Кад сам видјела да терапију добро подносим и да могу да функционишем и са дјететом, и свим осталим обавезама, казала сам себи, па зашто не бих играла? Пођем, добијем лијек, и наставим да живим нормално. Глума ме по много питања спашавала у животу. Мислим да се то догодило и сад. Игра на сцени ми је дала додатну снагу", говорила је Ивана.

Ивана Мрваљевић је пристала да говори о свом личном искуству јер жели да укаже на важност превентивних прегледа који могу спасити живот:


Огњен Амиџић једном реченицом урнисао Селму Бајрами

Огњен Амиџић једном реченицом урнисао Селму Бајрами

"Жене најчешће све - дјецу, породицу, посао, обавезе – стављају испред себе. Сутра ћу поћи, прексутра ћу, имам кад… То сам и ја радила. Зато желим да ово буде мој подстрек женама да обавезно пођу на преглед".

Сматра да је довољно јака за све што ова дијагноза собом носи:

"Једноставно, мој живот иде даље, имам много планова и толико тога пред собом, што се тиче позоришта и других ствари", причала је глумица.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм

    '' Филм