Кирил Зарлинов

Продуцент открио за АТВ како је настала нова пјесма Тошета Проеског и хоће ли их бити још

  • Извор: АТВ
  • 12.02.2024. 10:36

"Кажу да вријеме лијечи све, али што ми вриједи вјечност без тебе“, стихови су из рефрена посљедње пјесме коју је отпјевао Тоше Проески. 

Уз помоћ вјестачке интелигенције, познати македонски радијски водитељ, Ди-Џеј и продуцент Кирил Зарлинов, познатији као Ди-Џеј Ерик Фокс, објавио је пјесму коју му је, како је  рекао, његов пријатељ Тоше “оставио у аманет”.

Кирил је овог био гост Јутарњег програма на нашој телевизији, гдје је открио детаље у вези с овом пјесмом.

"Пјесма је била урађена прије 20 година. Чекали смо толико само због тога што је био само обичан демо и није могло да се уради. Тек сада постоји технологија којом бисмо издвојили вокал и пијано како би се урадио студијски снимак", рекао је Зарлинов.

Он истиче да се у пјесми заиста чује Тошетов глас.


Лажни монах ојадио жену - обећао јој партнера и бројеве за лото: Звучао је озбиљно

Лажни монах ојадио жену - обећао јој партнера и бројеве за лото: Звучао је озбиљно

"Да, да, да. Пуно су људи питали о томе је ли ово заиста Тошетов глас. Да ово је стварно Тошетов глас. Он пјева ову пјесму, и ту нема дискусије", додаје продуцент.

Открива да постоје још двије пјесме.

"Има још двије пјесме што смо урадили. Нешто ћемо пробати да урадимо уз помоћ АИ технологије, међутим видјећемо то касније да изађе за сљедећи његов рођендан", каже Кирил.

Објаснио је и како је настала објављена пјесма.

"Био је мјесец септембар 2004. године када је Тоше дошао код мене. Он је долазио често пута када смо радили неке демо снимке. Рекао ми је да има неку пјесму коју би хтио да урадимо и рекао 'ајде да пробамо на аранжеру да урадимо да видимо како ће да изађе'. Снимали смо тај први демо код мене, међутим, било је неких малих проблема са микрофоном. Није баш био добар микрофон да се испјева вокал као што треба и рекли смо да ћемо да снимамо јопш један демо", рекао је Кирил и наставио:

"Овај демо који смо сада користили за пјесму је код њега код куће. Недјељу дана је снимано. Тако смо успјели да снимимо тај демо. Међутим, послије тога он је отишао на пут негдје и остала је пјесма код мене да је дорадим и тако је остала у мом компјутеру и нисмо могли да је дорадимо. Он је снимао друге пјесме од Зорана Ђорђевића и тако је она остала све вријеме код мене у компјутеру. Послије се десило што се десило - трагедија и једноставно пјесма је на неки начин била заборављена".


Бх. град соли остаје без соли

Бх. град соли остаје без соли

А шта би Тоше сада рекао на ову пјесму?

"Ја сам урадио све, мислим, на начин као што би Тоше хтио да звучи пјесма. И хтио бих да захвалим свим пријатељима који су помогли овдје да то урадимо. Мислим да пјесма звучи онако како би он хтио, због тога што је он волио онај поп-рок стил. Мислим да смо урадили добар посао, мислим да би Тоше био поносан", говори Кирил емотивно и додаје да су коментари на пјесму заиста добри.

Говорећи о преостале двије Тошетове пјесме које су код њега Кирил каже:

"Код мене постоје још двије његове пјесме. Има нешто енглески отпјевано, па пробаћемо, колико је у могућности, нешто да урадимо од тог материјала за сљедећи његов рођендан, да пробамо да изађе још једна пјесма. Било би супер зато што су пјесме стварно много добре".

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм