ATV

Тврде стручњаци

Ово су најбоље године за ступање у брак

  • Извор: zena.blic
  • 27.09.2023. 10:00

Стручњаци сматрају да је идеално вријеме у животу да се скрасите тренутак у којем сте већ завршили своје образовање и започели каријеру. Радећи заједно на проналажењу најбољег момента за ступање у брак, математика и наука дошли су до правила "37 одсто".

Према овом алгоритму, најбоље вријеме за одлазак до олтара је 26 година.

Вјенчати се с 26 година очито је идеално, према стручњацима. Број долази из књиге 'Алгоритам за живот", коју су написали новинар Брајан Кристијан и когнитивни научник Том Грифитс. Према књизи, већина доноси најбоље одлуке након прегледавања '37 одсто опција'.

Користе се примјером провјере кандидата за посао и тврде да би након прегледавања 37 одсто оних који су се пријавили, имало смисла да изаберу кандидата који је квалификован без даљег тражења.

Пукла брука на свадби, млада гостима одредила минималац за коверту

Пукла брука на свадби, млада гостима одредила минималац за коверту

Аутори студије кажу да у овом тренутку кандидати имају довољно информација да направе добар избор, али не и превише да би били оптерећени неодлучношћу. Двојац иде и даље, па кажу да ово правило функционише и при одабиру партнера. Распон у којем се обично тражи љубав је између 18-40, а 37 посто је 26. Након тога, квалитет опција почиње да опада, преноси Жена Блиц.

Многи стручњаци се слажу да су касне двадесете најбоље вријеме за вјенчање. Психолог Вајат Фишер каже да је ово вријеме у животу толико идеално да се скрасите зато што је то тренутак у којем сте већ завршили своје образовање и започели каријеру.

Социјална радница Келси Торгерсон каже да је важно да причекати да се људски мозак у потпуности развије како би се пронашао животни партнер, а то није све до 25. године.

Гост на свадби играо и пуцао из пушке па убио младожењу (УЗНЕМИРУЈУЋЕ)

Гост на свадби играо и пуцао из пушке па убио младожењу (УЗНЕМИРУЈУЋЕ)

- Вјерујем да је најбоље причекати до тада. Такође је важно да искусите препреке с партнером које свладавате, па ако имате љубав из средње школе, требали бисте да видите како се вас двоје носите с факултетом, даљином, студирањем у иностранству или проналаском посла. Желите да знате да имате стратегије управљања сукобима за здрав, успјешан брак у будућности - објашњава Келси.

Вина Колинс, терапеуткиња за односе, мисли да је магични број заправо 28.

А за мушкарце, Колинс мисли да је магични број 32.

Дан добар за свадбе и вјеридбе: Данас славимо рођење Пресвете Богородице

Дан добар за свадбе и вјеридбе: Данас славимо рођење Пресвете Богородице

- Чекање до 32. даје мушкарцима прилику да се смјесте у каријери и потенцијално наставе професионално да напредују прије него што се вјенчају. Такође им даје прилику да се друштвено и емоционално развију кроз самосталан живот и забављање. До 32. многи мушкарци су провели довољно времена на друштвеној сцени да би могли да донесу праву одлуку о уласку у брачни живот. Они такође имају тријезну перспективу о рађању дјеце и њиховој улози у суродитељству. То погодује цјелокупном здрављу везе - појашњава.

Иако се цијела ова ствар чини прилично легитимном када је поткована науком и математиком, још увијек не постоји сигуран начин да се сазна идеалан моменаст за успјешан брак - све је то релативно, преноси YourTango.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:45 Серија: Флибег (16+) (Р)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм