Evo kako da napravite ukusne, mekane i kalorične pihtije

  • 21.11.2020. 09:40

Potrebno je:

2 sveže svinjske nogice i 2 dimljene

2 juneće nogice

6 zrna bibera

2 lista lorbera

1 glavica bijelog luka

1 veza razne zeleni

mleveni biber i so

Priprema:

Svinjske i juneće nogice dobro očistiti, oprati, staviti u veći lonac, naliti 5 l vode i ostaviti da se kuva na tihoj vatri.

Kada provri skinuti i baciti penu. Kada pjena prestane da izbija, dodati biber u zrnu, lorberov list, vezu očišćene razne zeleni i malo soli. Kuvanje treba da traje oko 4-5 časova, odnosno dok se ne počne odvajati meso od kostiju. Voda treba da uvri do polovine i da bude više ljepljiva.

Lonac skinuti sa vatre i ostavititi da se sadržina malo staloži. Pokupiti i baciti mast koja pliva po površini. Potom procediti kroz gustu cediljku i odvojiti meso od kostiju.

Meso rasporediti u nekoliko sudova, posuti sitno isečenim bijelim lukom, naliti proceđenom čorbom, odozgo posuti mlevenim biberom i ostaviti na hladnom mestu da se stegne.

Posuti tucanom paprikom i služiti kao hladno predjelo.

Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок