Спасите их од пропадања

Како да вам банане остану дуже свјеже

 • 02.04.2024. 09:14

Ако вам банане редовно брзо пропадну, иструле или постану превише зреле, можда ће вас занимати једноставан трик који гарантује да ће бити свјеже и до двије недјеље! Линда Лусли, домаћица, кувар и оснивач веб странице која се бави рецептима и савјетима у вези са храном и кувањем, открила је феноменалну цаку за складиштење банана, уз помоћ које ће дуго остати свјеже.

- Једна грешка коју људи често праве је што стављају банане поред другог воћа. Ако купујете много воћа, укључујући јабуке, поморанџе и крушке, покушајте да банане не држите у њиховој близини - савјетује Линда, пише Мирор.

Не само да банане треба чувати раздвојене од других воћки, већ их треба раздвојити и једну од друге, тврди она:

- Можда мислите да је најбоље да банане држите причвршћене за "грозд", и да узимате једну по једну по потреби. Међутим, то није случај - рекла је.

Мушкарци који се баве овим занимањима најчешће варају жене

Мушкарци који се баве овим занимањима најчешће варају жене


Оно што треба урадити како се банане не би брзо поквариле јесте да их одвојите једну од друге, и да петељку сваке банане умотате у комадић обичне прозирне кухињске фолије. Ово ће спријечити ослобађање гаса етилена, супстанцу која је потребна воћу како би порасло и сазрело, али такође доводи и до бржег кварења воћа приликом ослобађања.

- Када су умотане у пластику, банане дуже задржавају етилен, што ће спријечити процес зрења да се одвија пребрзо, па ће трајати и до 14 дана - додаје Лусли, те савјетује и да банане одложите у фрижидер када мало пожуте и почну да сазријевају - хладне температуре им годе.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:50 Центар дана

  Центар дана

 • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.