ATV

Isprobajte

Plazma mak torta

  • Извор: АТВ
  • 05.09.2023. 07:35

Donosimo vam poslasticu koju će svi obožavati.

SASTOJCI:

200 g mljevenog maka

150 g šećera

1 vanilin šećer

4 kašike griza

600 ml mlijeka

150 g putera

350 g mljevene plazme

Za ganaš:

150 g bijele čokolade

70 ml slatke pavlake

PRIPREMA:

U šerpu stavite mak, šećer, vanilin šećer, griz i mlijeko. Povremeno miješajte i kada se smjesa zgusne, dodajte puter i miješajte dok se ne rastopi. U smjesu zatim dodajte mljevenu plazmu, te dobijenu smjesu utapkajte u kalup prečnika 22 cm i odložite u frižider. Zatim napravite ganaš tako što ćete u šerpicu staviti čokoladu i slatku pavlaku i miješati i dok se sastojci ne sjedine. Gotov ganaš prelijete preko torte, ukrasite je po želji i ostavite u frižider da se stegne.


* Recept preuzet sa stranice "Slatka domaćica".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Филм:Високи напон (12+) (Р)

    Високи напон' је југословенски филм из '81. године у режији Вељка Булајића, а који је написао сценарио заједно са Мирком Бошњаком и Иваном Салечић.

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Емисија: На тапету (Р)

    Енергични и искусни тандем, Милијана Кос и Татјана Трнинић, под своју лупу ће ставити све.

  • 17:10 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.