Savjet kuvara

Sastojak koji može dodatno poboljšati ukus pečenih krompira

  • Извор: Агенције
  • 03.11.2022. 21:39

Kuvar Sonu Hurel je na svom TikTok profilu otkrio pratiocima koji sastojak koristi kako bi poboljšao ukus pečenih krompira.

Naime, za savršenu hrskavost potrebna vam je soda bikarbona. Nakon što ogulite i narežete krompire, stavite ih da se kuvaju i dodajte malo soli i kašičicu sode bikarbone.

Trebaju se kuvati otprilike 20 minuta. Nakon toga zagrijte rernu na 180 stepeni, na pleh stavite krompire.

Ukoliko želite, možete staviti i malu količinu maslinovog ulja. Krompire pecite u rerni 30 do 40 minuta. Nemojte ih zaboraviti okretati svakih nekoliko minuta kako bi sa svih strana “upili” sodu bikarbonu.


(Foto: unsplash.com)
Тагови: