ATV

Рецепт

Стари пекарски трик за најукуснији хљеб

 • Извор: Магазин новости
 • 27.11.2023. 09:37

Чувени пекарски трик помоћи ће да лепиње, хљеб и пите буду свјежи и по три дана. Потребна вам је једна намирница и добар рецепт. Довољно је да додате само један састојак и да ваше пециво буде савршено.

Он помаже код свих врста тијеста, а у питању је скроб. Ако њега додате у тијесто, оно ће бити прозрачније, а лепиње и пите укусније и свјежије. Оно што је битно да урадите је да помијешате скроб са брашном, па да тако додате у тијесто, а не да га додајете са неким другим састојцима.

Рецепт за најукуснији хлеб

Потребни састојци:

500 грама брашна

кесица сувог квасца

300 мл млаке воде

двије равне кашичице соли

2 кашике маслиновог уља

Припрема:

У већу посуду додајте суви квасац, брашно, млаку воду, со и маслиново уље, па умијесите глатко тијесто. По потреби, додајте мало брашна док мијесите.

Тијесто премјестите у посуду коју сте претходно премазали маслиновим уљем, прекријте крпом и оставите да одстоји око сат времена, све док дупло не нарасте.

Божићни пост почиње за два дана: Ово су правила

Божићни пост почиње за два дана: Ово су правила

Нарасло тијесто пребаците на побрашњену површину, па га поново замијесите и на крају ставите у науљени плех, па оставите тијесто око 30 минута да још мало надође. Прије него што хљеб ставите у рерну, направите неколико резова ножем по површини.

Пеците у претходно загријаној рерни на 200 степени и пеците око 45 минута, односно све док хљеб не добије лијепу златкасту боју. Извадите хљеб, умотајте га у крпу и оставите пар минута да се охлади.

Данас Божићне покладе: Ово су обичаји

Данас Божићне покладе: Ово су обичаји


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 20:30 Филм: Тајна Николе Тесле (12+)

  Филм: Тајна Николе Тесле (12+)

 • 22:00 Серија: Немирни (12+)

  Немирни је србијанска телевизијска серија из 2023. године, темељи се према роману Марка Поповића, Један погрешан корак, а режирао ју је Дарко Николић.

 • 23:00 Серија: Мочвара (16+) (Р)

  Серија: Мочвара (16+) (Р)