Само кваре укус

Три најчешће грешке које многи праве кад кувају кромпир

  • Извор: Б92
  • 01.03.2024. 14:02

Сви обожавају кромпир, намирницу која је дио многих јела, а често и прилог. Од њега се праве салате, чорбе, мусака, али многи још увијек греше приликом припреме. Ево које су три најчешће грешке при кувању кромпира.

1. Љуштите сиров кромпир

Многи ољуште кромпир прије не што га ставе у шерпу за кување. Ипак, најбоље је скувати га с кором јер ће је тако бити једноставније да је уклоните, а стручњаци тврде и да је онда бољег укуса.

2. Кувате га у кључалој води

Као и с већином поврћа, људи чекају да вода прокључа да би у њу убацили кромпир, али то је велика грешка јер је онда већа вјероватноћа да изнутра остане сиров.

Најбоља опција је ставити кромпир у хладну воду, а кад прокључа, смањити ватру и кувати га до 20 минута.

3. Провјеравате виљушком да ли је куван

Многи користе ову методу за проверавање да ли је кромпир куван, односно довољно мекан. Али, онда он почиње да се распада у води, што није баш примамљиво.

Треба да знате да је минимално вријеме за кување кромпира 10 минута. Пет минута дуже биће вам потребно мањем кромпиру да се скува, а 20 већем који ћете користити у салати или за припрему пиреа.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм