Poslanik SNSD-a u PDPS BiH

Novaković Bursać: Usklik Senadov ne smije ostati nerasvjetljen i djelovanje opozicije neraskrinkano

 • Izvor: ATV
 • 30.10.2022.15:54

Snježana Novaković Bursać, šef kluba poslnika SNSD-a u Predstavničkom domu BiH, komentarisala je na Twitteru skandaloznu izjavu novinara i voditelja Senada Hadžifejzovića o „smirivanju“ srpskog člana predsjedništva BiH Milorada Dodika.

„Sreća je, (ako to može tako da se nazove), što su za izvršenje zadatka uklanjanja  Milorada Dodika sa političke scene uključili psihički nestabilne ličnosti, pijanice, narkomane, beskarakterne i besprizirne likove....Ne znam.,vjerovatno ih po tim osobinama biraju“, navela je Novaković Bursać na Twitteru.

Ona je ovim putem komentarisala i protest ispred RTRS-a koji je najavila opozicija, odnsono predsjednik Pokreta za pravdu i red Nebojša Vukanović.

„Iako im ovaj put to nije uspjelo na izborima, a sve su 'potegli' što su mogli, očito je da neće stati. U najavi je serija protesta i pravljenje nereda, a ono što pijani Senad izgovori sinoć, vjerovatno je negdje rečeno kao opcija.  Lažne vijesti i konstrukcije se šire i množe“, navela je ona.

Kako kaže, ko prati i analizira vidjeće da je na djelu potpuna sinhronizacija aktivnosti opozicije i grupe medija u pravcu destabilizacije Republike Srpske i pokušaja preuzimanja procesa. 

„Zato usklik Senadov ne smije ostati nerasvjetljen i djelovanje opozicije neraskrinkano“, poručuje Novaković Bursać.

 • 12:35 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:50 Imate riječ sa Milijanom Kos (R)

  Novi format. Dobro poznato lice. Oči u oči. 'Imate riječ' sa Milijanom Kos srijedom u 20 časova.

 • 13:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 14:00 Serija: Istine i laži (R)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija: Prevrtljivo srce

  Jedna od najgledanijih turskih serija sa gotovo pa nemogućnom ljubavnom pričom neće vas ostaviti ravnodušnim.