ATV

Предсједник Скупштине Србије

Орлић: Курти - кривац за дешавања на Космету

  • Извор: СРНА
  • 27.09.2023. 11:29

Предсједник Скупштине Србије Владимир Орлић изјавио је да је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти искључиви кривац за све што се дешава на Косову и Метохији јер је покушавао да насиљем доведе до отвореног сукоба, да увуче Србију у то, а самим тим и у сукоб са НАТО како би спровео свој крајњи циљ - етничко чишћење.

- Познато нам је да ће Курти и даље да води своју прљаву кампању и против предсједника Србије и против српске државе и против припадника српског народа на Косову и Метохији на сваки начин. Нажалост, видјели смо шта можемо да очекујемо када је реч о реакцијама неких споља и колико тих реакција нема, а наравно да дио одговорности сносе и они - рекао је Орлић за ТВ "Пинк".

Он је указао да о безбједности на Косову и Метохији не може да води рачуна Курти, који је кривац за све што се догодило, са својом моноетничком полицијом.

СИПА провјерава Шмита

СИПА провјерава Шмита

- То је потпуно јасно свима и само је питање хоћете ли да покажете одговорност и да коначно предузмете нешто што треба да предузмете - рекао је Орлић.

Он је навео да нису Срби били против тога да сами преузму контролу безбједности кроз учешће у полицијским снагама о простору на ком живе.

- Формирајте заједницу српских општина /ЗСО/, урадите оно што вам је обавеза коју сте потписали сами и ми ћемо да водимо рачуна и о учешћу у полицијским снагама - рекао је Орлић.

За теглу ајвара траже 40 марака

За теглу ајвара траже 40 марака

Он је подсјетио да је приштинска страна говорила да ниједна обавеза за њих не важи и да неће да спроведу ништа из споразума и закључио да је самим тим јасно ко је кривац за сва дешавања на Косову и Метохији.

- Да ли има неко ко стварно не разумије да се све ово дешава због Куртија за ког ниједан споразум не важи? - упитао је Орлић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: