Španci pišu

Ozbiljne optužbe: Mesi primio milione od Saudijske Arabije

  • Izvor: mondo
  • 23.11.2022.09:07

Cijeli svijet je bio u šoku kada je nakon gola Lionela Mesija i 1:0 nakon samo deset minuta meča Saudijska Arabija ipak uspjela da okrene "gaučose" i savlada ih 2:1 u možda i najnevjerovatnijoj utakmici na Mundijalima ikada.

Ipak, sada iz Španije dolaze nevjerovatne optužbe.

"As" tvrdi da je Argentina na čelu sa Mesijem pustila Saudijce!

Golovi Saleha Alšehrija i Salema Aldavsarija u pet minuta drugog poluvremena od 48. do 53. minuta meča pobudili su sumnju Španaca.

Ne samo zbog rekorda koji su pali i činjenice da su Saudijci jedan od najjeftinijih timova na Svjetskom prvenstvu...

"Šokantna pobjeda nas ne tjera da se zapitamo ne samo kako je Argentina izgubila od drugog najjeftinijeg tima Svjetskog prvenstva (poslije Katara), već kako su Saudijci završili niz od 36 utakmica bez poraza Mesijeve Argentine (trajao je tri i po godine), tima koji je trebalo da osvoji Svjetsko prvenstvo. A uz sve to, izgleda da je Mesi promoter Saudijske Arabije", navodi u šokantnom tekstu "As".

Dalje se u tekstu navodi kako je Mesi nedavno potpisao milionski ugovor sa vladom Saudijske Arabije, a uz to se ističu i nedavni pokušaju ove države da dobije domaćinstvo Svjetskog prvenstva, prenosi "Mondo.rs".

"U maju, vjerovatno najboljiu i najpoznatiji fudbaler na planeti potpisao je ugovor da promoviše Saudijsku Arabiju. Ugovor specifično govori o državnom ulaganju u turizam, ali ne može da se ne primijeti da Saudijska Arabija hoće Svjetsko prvenstvo 2030. godine", naglašava se u tekstu.

Ide se tako daleko da se kaže da je Mesi dobio novac kako bi "oprao" imidž Saudijske Arabije poslije ubistva Džamala Kašogija.

"Mesijev marketinški ugovor u kome dobija nevjerovatnu količinu keša da promoviše državu je posmatran kao pranje imidža zemlje, kako bi se zataškala kršenja ljudskih prava, uključujući i ubistvo novinara Džamala Kašogija, kršenja ženskih, LGBT prava i prava svih onih koji su protiv prvog čovjeka države Mohameda bin Salmana", ističe se u tekstu. 

Takođe Argentina zajedno sa Paragvajem, Čileom i Urugvajem pokušava da dobije domaćinstvo Mundijala 2030. godine, a "As" u tekstu navodi da bi prema ugovoru potpisanom sa Saudijskom Arabijom Mesi mogao da bude promoter održavanja Svjetskog prvenstva u zalivskoj monarhiji, a ne svojoj domovini.

Sve ovo su jako ozbiljne optužbe, a ostaje da se vidi da li će se ovim povodom oglasiti Argentinac...