"Srpska open"

Anduhar ponovo u Banjaluci, turnir započeo pobjedom

  • 11.09.2018. 19:49

Nekada 32. teniser svijeta Pablo Anduhar vratio se u Banjaluku na čelendžer "Srpska open". Kako kaže, gaji posbene emocije prema ovom turniru koji odiše porodičnom atmosferom.

Sada već veoma iskusni Španac imao je nezgodnu povredu lakta tako da se polako uvodi u formu poslije operacije. Odlično je započeo misiju u Banjaluci koju je izabrao prije nekih drugih turnira.

"Mnogo volim ovaj turnir. Ljudi su veoma ljubazni i uvijek su tu da pomognu. To je veoma važno za igrača, jer se osjećamo kao kod kuće. Ovaj turnir je nekako drugačiji, igramo u parku i srećemo porodice. Sviđaju mi se i uslovi na terenu, nadam se da ću ostati ovdje cijelu sedmicu", rekao je Anduhar.

Anduhar je u karijeri osvojio četiri ATP titule iz serije 250, a zanimljivo da je tri puta slavio u Maroku. Ove godine je tamo nadigrao Kajla Edmunda, a ispratio je i završnicu US opena gdje je Novak Đoković došao do 14. grend slema. 

"Zadovoljstvo je vidjeti starog Novaka koji osvaja najveće turnire. To je odlična stvar za tenis da se najbolji igrači vraćaju poslije teških momenata. Nole, Rafa i Federer su ratnici. Imaju nevjerovatan karakter koji ih drži na vrhu. Nole sada igra najbolji tenis, on i Rafa su po meni najbolji, iako Federer ima bolje brojke", rekao je Anduhar.

Posebnu pažnu privukao je Čileanac Hans Podlipnik Kastiljo koji osim prema tenisu gaji veliku strast prema adrenalinskim sportovima. Tako je dolazak u Banjaluku iskoristio da skoči banjalučku lastu sa gradskog mosta.

"Bio sam malo nervozan na početku pošto se skupilo dosta ljudi. Našao sam vašeg šampiona Đorđa i zajedno smo skočili. Vrbas je veoma brz i to mi je bilo strašnije od skoka. Zanimljvo je da sam ovdje poznatiji po skoku nego po tenisu. To je moja strast, volim adrenalin tako da skačem sa velikim užitkom", rekao je Kastiljo. 

Čileanac je ovom akrobacijom malo nasekirao organizatore turnira, ali su na kraju uz osmijeh pogledali snimak i zajedno pohvalili Kastiljovu lastu.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.