NHL

Hokejaš doživio srčani udar na meču

  • 12.02.2020. 09:35

Hokejaš St. Louisa Jay Bouwmeester (36) pretrpio je srčani udar usred NHL utakmice njegovih Bluesa i domaćih Anaheim Ducksa koja je prekinuta da bi se ukazala pomoć Bouwmeesteru koji se, na sreću, uspješno oporavlja, a nakon šoka igrači oba tima više nisu imali snage igrati.

I publika i igrači ostali su šokirani kada se Bouwmeester srušio klupi nakon samo pet minuta provedenih u igri. Rezultat je bio 1-1, rana faza utakmice (gotovo 8 minuta do kraja prve trećine), a hokejaš je kolabirao i ostao nepomično ležati. 

Ljekari su u apsolutnoj tišini dvorane oživljavali Bouwmeestera, a neki od njegovih suigrača i hokejaša protivničkog tima za to su vrijeme klečali i molili na ledu. Vrlo brzo Bouwmeester je na nosilima odveden u vozilo prve pomoći, a predsjednik St. Louisa, Doug Armstrong, obavijestio je javnost: 

- Jay je bio budan i svjestan kada je odveden u bolnicu. Mogao je govoriti i pomicati ruke i noge. Odveden je u bolnički centar u Anaheimu gdje ga ljekari podvrgavaju daljnjim pretragama nakon srčanog udara koji je pretrpio. Hvala svom medicinskom osoblju koje mu je spasilo život, obavještavaćemo javnost o svim novostima vezanima uz zdravlje našeg igrača.

Jay Bouwmeester je Kanađanin i veteran NHL lige u kojoj igra još od 2002. kada su ga kao treći izbor angažovali Florida Panthersi. Sedam godina kasnije otišao je u Calgary Flames, a u St. Louisu je već osam sezona. Olimpijski je pobjednik (Sochi 2014.) i dvostruki svjetski prvak s Kanadom. 

Dva puta je bio izabran na NHL All Star, a redovno je bio među igračima sa najvećom minutažom na ledu i poznat po fantastičnoj kondiciji, izdržljivosti i dugovječnosti u najjačoj hokejaškog ligi na planeti.

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм