Potvrdio Stanivuković

Banjalučko naselje Ada dobija devetorazrednu osnovnu školu

  • Извор: АТВ
  • 10.08.2023. 16:55

Banjalučko naselje Ada dobiće devetorazrednu osnovnu školu, rekao je danas gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, iako nije precizirao da li će biti centralna ili područna, po svemu sudeći, nova škola će biti područna.

On je rekao da škola u Adi ne može da počne sa radom dok se ne odredi upisna politika.

„Za nas je manje važno da li je to centralna ili područna škola, za nas je bitno da je devetorazredna, to je najvažnije“, izjavio je Stanivuković.

On je rekao da postoji inicijativa da se škola zove Kosovo i Metohija – Kosmet.

Škola u Adi mogla bi ugroziti postojeće banjalučke škole

Škola u Adi mogla bi ugroziti postojeće banjalučke škole

„To možemo da ostvarimo bila ona područna ili centralna. Saglasni smo i dobili smo potvrdu da će ova škola biti devetorazredna. Sada je izvjesno da ćemo dobiti novu devetorazrednu školu. Ovim putem najavljujem da dobijamo osnovnu školu Kosmet – Kosovo i Metohija, u banjalučkom naselju Ada“, rekao je Stanivuković novinarima u Gradskoj upravi.

On je rekao da nijedan  nastavnik iz drugih škola neće imati problema sa radnim vremenom, bilo da dio radnog vremena radi u OŠ „Vuk Karadžić“ ili novoizgrađenoj školi u Adi.

Ministarstvo: Podnesena inicijativa za područnu školi u Adi, nastavnici neće ostati bez posla

Ministarstvo: Podnesena inicijativa za područnu školi u Adi, nastavnici neće ostati bez posla

Sjednica Skupštine grada Banjaluka zakazana je za  24. avgust, a na dnevnom redu će se naći i škola u Adi. Na sjednici će se razmatrati oko 60 tačaka, a osim škole, na dnevnom redu biće i odluka o subvencijama za javni prevoz, odluka o zimskoj službi, subvencije ugostiteljima.

Podsjetimo, Stanivuković je ranije izjavljivao da će škola u Adi biti centralna, što nije naišlo na pozitivno mišljenje u OŠ "Vuk Stefanović Karadžić" koja bi, prema procjenama rukovodstva ove škole, izgubila više od 300 učenika ako bi ona u Adi bila centralna.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)